Fractie Boers: '50.000 Vlaardingers in financiële nood'

22-11-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - 50.000 van de 72.000 Vlaardingers verkeren in zware financiële nood, zo stelt de Fractie Boers. Dat zou gaan om maar liefst 70 procent van alle inwoners. De cijfers zijn onthutsend maar volgens de fractie Boers 'niets anders dan de keiharde werkelijkheid': ,,32.620 Inwoners hebben meerdere, langdurige betalingsachterstanden (45,3%). 17.625 Inwoners lopen financieel 'op het randje' (24,5%).''

Ron Boers trekt deze conclusie na een gezamenlijk armoederapport van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Ook mensen met een midden- en hoger inkomen zouden niet ontkomen aan de problemen.

Dramatisch
Twee maanden geleden bleek Vlaardingen er financieel opeens zeer slecht voor te staan. Het college van b&w wil daarom de komende vier jaar minimaal 32 miljoen bezuinigen, maar dat geld moet ook voor een fors deel (via gemeentelijke belastingen) bij de inwoners vandaan komen. Het onderzoek van de drie Waterweggemeenten wijst volgens Ron Boers echter uit dat veel van die inwoners nu al op omvallen staan.

,,Als er bij de komende begroting geen zeer rigoureuze maatregelen worden genomen, komt Vlaardingen hier nooit meer bovenop'', is de stellige overtuiging van fractie Boers. ,,Al die mensen zonder geld kopen nauwelijks meer iets in onze lokale winkels, en kunnen niet naar het theater of het zwembad. Veel mensen in financiële nood blijken ook vaker een slechte gezondheid te hebben'', aldus Ron Boers.

Rotterdamwet
Fractie Boers pleit voor de oprichting van een gemeentelijk schuldhulpfonds. Eerder al vroegen Boers en zijn fractiegenoot Thiel om invoering van de Rotterdamwet in zo veel mogelijk aandachtswijken, zodat verdere instroom van armoede kan worden voorkomen. Het college onderzoekt nu welke wijken daarvoor in aanmerking komen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date