Fotowedstrijd over sloop oude Botlekbrug

26-11-2017 Nieuws Kor Kegel

VLAARDINGEN - Na meer dan 60 jaar verdwijnt de oude Botlekbrug, hét symbool van de uitbreiding van het Rotterdamse havengebied én een stukje spoorhistorie. De oude brug moet plaatsmaken zodat de nieuwe brug afgebouwd en optimaal gebruikt kan worden. Een groot deel ervan is inmiddels naar het bedrijf Jansen Recycling in Vlaardingen vervoerd. 


Al vele mooie foto’s gezien

Op 8 november zijn Rijkswaterstaat en ProRail gestart met de sloop. Als eerste is het val, het hefgedeelte verwijderd. Daar hebben we veel mooie beelden van amateurfotografen van voorbij zien komen. Dat is de aanleiding voor deze fotowedstrijd.


Heeft u nog geen mooie foto gemaakt?

Heeft u nog geen schitterende foto gemaakt, dan heeft u nog één keer een kans om de sloop van deze bijzondere oude brug op de gevoelige plaat vast te leggen. Op zondag 3 december staan namelijk de heftorens op de rol om verwijderd te worden.


Wat moet u doen?

Stuur voor 10 december 2017 uw mooiste foto van de sloop van de oude Botlekbrug, met onderschrift, naar het e-mailadres botlekbrug@rws.nl . Een deskundige jury beoordeelt alle inzendingen en maakt op 21 december de winnaar bekend. Mention/tag ons met @Rijkswaterstaat en/of @ProRail op uw social platform dan kunnen ze al uw foto’s zien.Prijs

De mooiste foto wordt beloond met een middag op stap met een professionele fotograaf, Gerrit Serne. Tijdens deze middag bezoekt u met hem een bouwlocatie en geeft hij u tips over hoe u de mooiste shots maakt. Hiervoor kan het mogelijk zijn dat u een online veiligheidscursus moeten volgen.Spelregels

Goed om te weten dat er een aantal spelregels zijn:
›U bent amateurfotograaf en u bent ook echt de fotograaf van de foto.
›De foto moet gaan over de sloopwerkzaamheden.
›De foto moet gemaakt zijn vanaf openbaar gebied, dus niet op het bouwterrein.
›Foto’s die vanuit onveilige posities zijn genomen of met een drone in de no-fly zone, worden uitgesloten van deelname.
›Door mee te doen aan deze wedstrijd geeft u toestemming aan Rijkswaterstaat en ProRail om uw gegevens te gebruiken in de communicatie over de wedstrijd en de foto daarna rechtenvrij te gebruiken.
›Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
›Uiteraard worden projectbetrokkenen uitgesloten van deelname.Gerelateerd