Foto Engelse failliet

25-01-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Foto Engelse sluit voorgoed de deuren aan de Van Hogendorplaan. De fotospeciaalzaak is failliet. Met het verdwijnen van Foto Engelse verliest Vlaardingen opnieuw een waardevol stukje geschiedenis. Het bedrijf was een van de eerste zaken die op 27 november 1953 op de toen gloednieuwe winkelstrip de deuren opende. De toenmalige burgemeester Heusdens gaf er een feestelijk tintje aan.

Het verdwijnen van Engelse tekent een tijd waarin kleine detaillisten in verschillende branches niet langer kunnen opboksen tegen de toegenomen concurrentie. In het geval van Engelse zijn dat de grote electronicaketens als MediaMarkt en uiteraard speelt ook het toegenomen aandeel van online een grote rol.

,,Na bijna zeventig jaar verdwijnt de naam Foto Engelse uit Vlaardingen'', schrijven Jolanda en Ron op de facebookpagina van de fotowinkel. ,,In verband met ons faillissement. Het was niet meer haalbaar. Wij danken u voor de jarenlange klandizie en uw vertrouwen in ons en wensen u allen het beste toe.''Gerelateerd