Fortunapad verdwijnt definitief

14-01-2021 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Ooit liepen er honderden voetbalsupporters naar de wedstrijden van Fortuna en later FC Vlaardingen. Nu gaat het verdwijnen, het Fortunapad. Het pad heeft zijn functie volledig verloren. Gevoetbald wordt er al vele jaren niet meer en nu ook het jaarlijkse vreugdevuur op het voormalige voetbalveld niet meer is toegestaan, vervalt ook de laatste functie van het pad.

Het stadsbestuur gaat het daarom definitief afsluiten. Het pad is ernstig in verval geraakt en levert daarom - zeker in het donker - gevaar op. Bovendien wordt zo langzamerhand een begin gemaakt met de herontwikkeling van het Fortunaterrein. Het pad aan de achterzijde van het terrein blijft wel geopend.

Het aansluitende zebrapad over de Marathonweg is al langer geleden verdwenen. Er werd steeds minder gebruik van gemaakt en daarom werd het voor diegenen die er nog wel over wilde steken steeds gevaarlijker. Automobilisten hielden steeds minder rekening met 'overstekend wild' waarmee het op die plek oversteken van de Marathonweg steeds meer op Russische roulette begon te lijken.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date