Fontijne Grotnes failliet

28-12-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op 27 december is Fontijne Grotnes B.V. door de rechtbank in staat van faillissement verklaard. Als curator is aangesteld mr. M. Windt.

Het bedrijf Fontijne, vernoemd naar oprichter Andries Fontijne (1886-1952) , begon in 1909 oorspronkelijk in Schiedam, als een lokaal opererend productiebedrijf en groeide door de jaren heen uit tot een internationaal georiënteerde organisatie, gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van productieprocessen en –systemen voor de stalen wielen-, bandenmontage-, metaalvervormings-, pijp-, plastic en nucleaire industrie. Het bedrijf vestigde zich in 1954 in Vlaardingen en werd in 1964 Fontijne Grotnes, na een overeenkomst met het Amerikaanse bedrijf Grotnes. Hiermee kreeg het bedrijf toegang tot de modernste technologieën op haar vakgebied.

Het hoofdkantoor van de Fontijne Grotnes Group is nog steeds gevestigd in Vlaardingen, verder hebben zij een verkoop- en productiekantoor in Buffalo Grove, Illinois en Niles, Michigan. In Japan, Rusland, India en China heeft de Fontijne Grotnes Group verkoopkantoren.

Doorgaans worden bij een faillissement door de curator gekeken welke bedrijfsonderdelen mogelijk verkocht kunnen worden. Tot die tijd is de toekomst voor het personeel nog onzeker.Gerelateerd