Fonds stelt 1 miljoen beschikbaar voor armoedeprojecten

01-11-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor projecten die zich richten op het verminderen en voorkomen van armoede onder kinderen en jongeren. Dit werd gisteravond bekend gemaakt tijdens een drukbezochte bijeenkomst in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. In de zaal zaten voornamelijk lokale organisaties die zich in het dagelijks leven bezighouden met dit onderwerp.

Het percentage kinderen dat in armoede leeft, is in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis bijna 50% hoger dan gemiddeld in Nederland. Het Fonds heeft daarom armoede onder gezinnen, kinderen en jong volwassenen als speerpunt van haar beleid gekozen en gaat hier de komende tijd op inzetten. Met een gericht donatieprogramma hoopt het Fonds op goede projecten die gebaseerd zijn op wat werkt bij de aanpak van armoede. Het Fonds zet hierbij Movisie in om aanvragers te begeleiden bij de ontwikkeling van de plannen. Aanvragen die gericht zijn op het verzachten van armoede, zoals noodvoorzieningen, spullen en dagjes weg kunnen via de reguliere aanvraagprocedure worden ingediend.

De aanvragen kunnen tot en met 31 januari 2019 worden ingediend. In tegenstelling tot de normale aanvraagprocedure is cofinanciering niet nodig. Daarnaast is het Fonds bereid om projecten voor een periode van maximaal vier jaar te financieren. Alle informatie is de vinden op www.fondssv.nl.Gerelateerd