Fonds ondersteunt tijdelijk burgerinitiatieven

28-02-2015 Nieuws Advertorial

VLAARDINGEN - Anders dan het reguliere programma ondersteunt Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. nu tijdelijk ook burgerinitiatieven. De aanvragen voor deze initiatieven moeten vóór 1 april 2015 zijn ingediend. Het Fonds beoordeelt de aanvragen en maakt daarna een keuze uit de initiatieven die in aanmerking komen voor een donatie. Er worden maximaal vijf initiatieven geselecteerd. Voor ieder burgerinitiatief kan een budget tussen de € 1.000,= en € 10.000,= worden aangevraagd.

Het Fonds is op zoek naar grote en kleine initiatieven van actieve burgers in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Elke initiatief dat erop gericht is om blijvend met de inzet van vrijwilligers een probleem in de samenleving op te lossen, is welkom. Denk bijvoorbeeld aan initiatieven die kwetsbare jongeren helpen, initiatieven die iets willen doen aan de eenzaamheid van ouderen of initiatieven die bijdragen aan de sociale cohesie in de wijk.

Vorig jaar ontvingen al vijf burgerinitiatieven voor het eerst een donatie van het Fonds. Zo werd er onder andere een klusteam van vrijwilligers opgezet, zijn de eerste plannen ontwikkeld voor een badpark en slaan jonge en oudere buurtbewoners de handen ineen om samen een skatebaan op te knappen.

Op de website van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. staan de voorwaarden van dit programma en het aanvraagformulier.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date