Categorieën

Service

Floris de Vijfdelaan landelijk nieuws

Floris de Vijfdelaan landelijk nieuws
Nieuws

Floris de Vijfdelaan landelijk nieuws

  • Redactie
  • 11-08-2015
  • Nieuws
Floris de Vijfdelaan landelijk nieuws

VLAARDINGEN - De situatie in de Vlaardingse Westwijk krijgt vanavond landelijk  aandacht. Het Radio 1-programma 1 Op Straat zendt vanavond vanaf 20.00 uur live uit vanuit Vlaardingen. De grote Radio 1-bus staat dan op het plein bij de galerijflat aan de Floris de Vijfdelaan waar de zaken afgelopen weekend flink escaleerden.

,,Afgelopen vrijdag werd een bewoonster van een flat in elkaar geslagen door drie jongemannen uit de buurt. Dit gebeurde nadat zij een brandbrief stuurde naar onder andere Vlaardingen24 waarin ze klaagde over de enorme overlast in en om de flat. Stront en pis in de portieken, vrouwen die ’s avonds niet meer buiten durven komen vanwege intimidatie en drugscriminaliteit. Buurtbewoners klagen over Waterweg Wonen en de gemeente die te weinig doen en steevast te laat in actie komen.

Hierover zal in het programma worden gesproken. Hoe moeten de leefbaarheid en de veiligheid verbeterd worden? Welke rol kunnen burgerinitiatieven zoals WhatsApp-groepen en buurtwachten hierin spelen? En is het eigenlijk wel veilig om burgers dergelijke taken te laten uitvoeren? Zou de invoering van de rotterdamwet de leefbaarheid in Westwijk kunnen vergroten? Presentator Rob Oudkerk praat erover met buurtbewoners, ondernemers, de lokale politiek en de woningbouwvereniging.