Fietssnelweg in aantocht

24-08-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – De gemeente Vlaardingen wil een nieuwe fietsverbinding aan gaan leggen aan de zuidzijde van het spoor. Een deel van het traject is al fietspad een ander deel moet nieuw aangelegd worden. De route vormt een belangrijke verbinding met Schiedam en Maassluis.

Er ontstaat ruimte voor de verbinding door de ombouw van de Hoekse Lijn en het verplaatsen van rangeersporen bij station Vlaardingen Centrum. De fietsroutes langs de Vulcaanweg en de Deltaweg zijn onderdeel van de regionale fietsroute. De route vormt de belangrijke oost-westverbinding tussen Schiedam en Maasluis en is onderdeel van de regionale fietsroute tussen Rotterdam en Hoek van Holland strand.

De fietsroute biedt rechtstreeks aansluiting op de Vlaardingse havengebieden, sluit bij station Vlaardingen Oost aan op de route naar Midden-Delfland en Rotterdam. Ter hoogte van de Marathonweg wordt deze aangesloten op de bestaande route naar Maassluis.

Met de vernieuwde verbinding wordt de fiets voor mensen die op fietsafstand van hun werk wonen een aantrekkelijker alternatief voor de auto bijvoorbeeld over de route Vijfsluizen.

Nog dit jaar wordt gestart met voorbereidende werkzaamheden. Eind 2017 moet het nieuwe fietspad klaar zijn. Het rijk en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag dragen samen ruim 1,3 miljoen euro bij vanuit het landelijke programma Beter Benutten Vervolg.Gerelateerd