Feestelijke opening Werkplein: nieuw initiatief bij Stroomopwaarts

02-10-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Vanmiddag werd bij Stroomopwaarts aan de George Stephensonweg het Werkplein geopend. Het Werkplein is een nieuwe, en efficiënte maar tevens gezellig en warm ingerichte ruimte waar werkzoekenden terecht kunnen. Voor een gesprek, informatie, advies en ondersteuning maar ook voor een goede kop espresso of cappuccino bij de barista bar. En niet meer een kopje ‘lauwwarme uilenzeik’ zoals bij de opening werd verteld door een manager van Stroomopwaarts.

De opening werd verricht door twee van de drie verantwoordelijke wethouders van de drie samenwerkende gemeenten: Bart de Leede van Vlaardingen en Sjoerd Kuiper van Maassluis. Wethouder Marcel Bregman uit Schiedam liet bij de start verstek gaan, want hij was nog elders bezig. Projectleider Marja van der Meulen van Stroomopwaarts nam de ‘honneurs’ waar voor Bregman. De drie trokken daarbij een doek af van een straatnaambordje waarop “Werkplein” stond, waarna een feestelijk samenzijn volgde. Daarbij waren niet alleen veel medewerkers maar ook behoorlijk wat vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven aanwezig, een positief signaal.

In een gastvrije omgeving en op een informele manier werken de medewerkers bij Stroomopwaarts voortaan op het Werkplein samen met de cliënt naar betaald werk. Bezoekers worden ontvangen door een gastdame of gastheer, er zijn formele en informele zitplekken, computerplekken om te solliciteren en een barista-bar met verse koffie.

 

Alles rondom het starten met werken vindt plaatst op één locatie. Op het Werkplein:

vinden werkgesprekken plaats,

volgen cliënten (sollicitatie)trainingen,

kunnen werkzoekenden aan hun cv en sollicitaties werken, en

in matchsessies ontmoeten zij uitzendbureaus en lokale ondernemers.

Hierdoor is de cliënt beter in beeld en kunnen we hen nog beter van dienst zijn op de weg naar werk.

 

Tenslotte: op het Werkplein wordt bij dit alles in een barista-bar de ‘eerlijke’ koffie van Sococo (The Social Coffee Company) geschonken. Sococo zorgt voor een duurzame koffie-keten. Dat betekent dat de koffieboer een eerlijke prijs krijgt voor de producten, dat de producten op de meest duurzame manier naar Nederland komen en in Nederland biedt Sococo werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook op het Werkplein biedt Sococo een Werkleertraject aan werkzoekenden aan.Gerelateerd