Feestelijke opening nieuwe minibieb!

01-06-2022 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Ze schieten nog niet de grond uit maar het worden er wel steeds meer. Wij wisten dat er in ieder geval eentje aan de Jean Monnetring staat en in Holy kun je er sinds vandaag ook terecht aan de Lemsterlandhoeve, ter hoogte van nummer 7. We hebben het over minibiebjes, van die kastjes aan de straatkant waar je een boek kunt halen, maar waar je een gelezen of overtollig boek ook kunt brengen.

Via minibibliotheekjes maak je kennis met misschien wel nieuwe schrijvers, ideeën en literaire vergezichten…of gewoon een lekker tijdschrift. Het is er allemaal te vinden en aan de Lemsterlandhoeve 7 werd vanmiddag om 16.00 uur de laatst erbij gekomen minibibliotheek officieel in gebruik genomen door één van de Vlaardingse wethouders. En eigenlijk was dat natuurlijk Lianne van Kalken van GroenLinks, want die heeft niet alleen Cultuur en de Bibliotheek in haar portefeuille, maar vooral ook heel veel met hergebruik en milieu. Vanuit de visie van haar partij dan, want officieel  zitten die twee laatste onderwerpen weer in de portefeuille bij andere collega’s. Wie overigens benieuwd is welke wethouder wat doet kan dat hier nalezen.

In ieder geval was het een feestelijk gebeuren vanmiddag, waarbij er geproost werd met champagne, en voor de aanwezige kinderen waren er bubbels zonder de ‘tic’. Vooraf haalde wethouder Van Kalken een lintje weg en stopte er vervolgens zelf haar favoriete boek in. Dat was “Onder Volwassenen” van schrijfster Sophie Dahl. Nadat gisteren collega Koen Kegel zijn eerste publieke optreden had bij ’t Palet aan de Broekweg was het vandaag voor Lianne van Kalken haar officiële ‘eerste keer’. Na de opening bleef ze nog even gezellig ‘plakken’ bij de buurtbewoners.

Deze bieb is nog eens extra bijzonder want ze is gebouwd door medewerkers van Werkvisie De Hoop en mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Fonds Schiedam Vlaardingen. De bewoners van de Lemsterlandhoeve waar de minibieb nu in de tuin staat zijn er blij mee: ,,We konden er zo gauw niet één in de buurt ontdekken, dus namen we zelf het initiatief. En zodra er boeken in lagen kwamen er nieuwe bij en gingen er weer andere uit. Kortom, het is nu al een succes’’!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date