Categorieën

Service

Facebookactie: Bert Blase moet blijven !

Facebookactie: Bert Blase moet blijven !
Nieuws

Facebookactie: Bert Blase moet blijven !

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 10-03-2016
  • Nieuws
Facebookactie: Bert Blase moet blijven !

VLAARDINGEN – De profielschets ligt al even klaar voor inwoners om op te reageren, de gemeenteraad moet nog besluiten en de Commissaris van de Koning moet nog benoemen. Een groep Vlaardingers onder wie de bekende beeldend kunstenaar Robert Daalmeijer is er echter al uit: burgemeester Bert Blase moet blijven !

Sinds vandaag is er een nieuwe Facebookgroep bijgekomen die zich er hard voor maakt om Bert Blase te behouden voor Vlaardingen. Op het moment van schrijven telde de groep al meer dan tweehonderd leden, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat vrijwel iedereen is toegevoegd door de groepsbeheerder(s).

Burgemeester Blase mag bij veel Vlaardingers op sympathie rekenen, bij anderen ‘ligt hij wat minder goed in de markt’. Zo is raadslid Ron Boers eerder ontevreden over het veiligheidsbeleid in de stad, iets waar hij de burgemeester medeverantwoordelijk voor acht. Boers gebruikt in veel Facebookberichten de term B&W nogal eens; hij suggereert hiermee dat het college van burgemeester & wethouders wat hem betreft gelezen mag worden als ‘het college van bagatelliseren en wegkijken’. Op de Facebookgroep “Bert Blase moet blijven” reageerde Boers echter met “Ik sluit me straks aan bij de mening van de meerderheid van de bewoners”.

Wat burgemeester Blase hier zelf van vindt ? Hij heeft ooit gezegd dat hij het naar zijn zin heeft in Vlaardingen, maar die uitspraak dateert alweer van even geleden. De aan hem gegeven opdracht om de raad, oppositie en coalitie, meer samen te laten werken is nog niet helemaal gelukt (of helemaal niet?); onderlinge irritaties zijn er nog volop, getuige bijvoorbeeld het vertrek  uit het overleg over een nieuwe burgemeester door fractievoorzitter Frans Hoogendijk van ONS Vlaardingen en de recente kritiek van Kasper Vink van de SP op sommige raadsleden.

De nieuwe burgemeester, Blase of een ander, heeft dus nog wel wat werk te verzetten. Wie nieuwsgierig is naar de Facebookactie kan die hier ! vinden.