Eric slaagt met vlag en wimpel

14-03-2021 Nieuws Marijke Persijn

VLAARDINGEN/BELGIË - Iedere zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Lees de belevenissen van Wilma Hollander (Griekenland), Dick van der Pijl (Frankrijk), Cora Vlug (Verenigde Staten) en vandaag Marijke Persijn (België).

Na veel lenteachtige en regendagen dwarrelt de sneeuw vanmorgen in dichte vlokken naar de aarde. Gistermiddag stond er nog een prachtige regenboog bij de heuvel tegenover en raakte de grond. Onze kinderen hadden het dan ook direct over de pot met goud, en ja... dat is ons plekje hier: onze pot goud. De sneeuw is overigens al weer verdwenen. Maart roert zijn staart.

U heeft inmiddels wel uit mijn verhalen begrepen dat ik een opleiding Ayurveda volg. Het is een nieuwe wereld voor me en daarom heb ik een hoofd vol nieuwe verhalen en boeiende informatie. Eindelijk heb ik in Nederland Ayurvedische producten besteld die onze immuniteit een boost moeten geven en ons beschermen tegen virussen en bacteriën. Ik ben behoorlijk geschrokken van de mededeling op de site van het bedrijf, dat ze wel mogen zeggen wat ze verkopen en de ingrediënten er van mogen noemen, maar niet waarvoor ze bedoeld zijn! Is dat Nederland 2021?? Ik wist dat in België vrijwel niets verkocht mag worden wat niet 'regulier' is, maar in Nederland wordt het er helaas ook niet beter op.

Ik heb het persoonlijk altijd dom gevonden om niet open te staan voor de hele oude, beproefde middelen. Ze zijn zó aanvullend! Behalve mijn studie Ayurveda beluister ik nu ook de tapes van mijn cursus Oude Hawaiïaanse Geneeskunde uit 1999, die heel veel overeenkomsten met de Ayurveda vertoont. Geen wonder: het zijn hele oude geneesWIJZEN. Wat een prachtige natuur daar trouwens! Mooie herinneringen.

Eric heeft zijn revalidatietraject in Esneux doorlopen. Hij is met vlag en wimpel geslaagd! Hij reed vanaf september 2020 elke week twee keer naar Esneux. Soms zelfs drie keer. Elke rit 150 kilometer. Hij vond het vertrouwen in zijn lichaam terug. Hij sportte fanatiek. Hij werd steeds begeleid en onder controle gehouden. Daarnaast slikt hij een hoop medicijnen. Verder is hij met een 'kruidenvrouwtje' getrouwd die elke keer weer iets nieuws inbrengt. Dit keer dus het uitgebreid koken met allerlei Ayurvedische en Westerse kruiden. En binnenkort gaan we onze lichamen verder versterken en ontgiften met Ayurvedische producten. Ik kijk er vol nieuwsgierigheid naar uit. Om ons er verder in te ondersteunen heb ik kruidenboeken van Deepak Chopra en Vasant Lad besteld. Eén middel schijnt zelfs de corona er in een wip onder te hebben. Ik voel me veel geruster nu ik weet dat dat aanstaande week arriveert. Eric kon aankomende week naar Esneux voor het AstraZeneca vaccin, maar door alle tegenstrijdige berichten wacht hij nog maar even. Eind maart verwachten we een oproep van onze huisarts. Hoewel België dit vaccin eerst niet aan 55-plussers wou geven, zijn ze blijkbaar van mening veranderd.

Eric heeft besloten om door te gaan met het onder begeleiding sporten in Esneux. Hij vindt het er prettig. Het motiveert hem. Hij voelt zich er veilig door. Het breekt zijn week. Hij is onder de mensen. Het doet hem fysiek en geestelijk goed. Zijn eigen bijdrage wordt iets hoger. Je moet hier eigenlijk goed uitzoeken welke verzekering je neemt. De vrouw van onze postbode moet ook steeds naar Esneux, maar krijgt haar reiskosten vergoed. Als je niet veel inkomen hebt of een ontoereikend pensioen, dan zou het niet te doen zijn.

De keren dat ik mee ging naar Esneux en onze camper op de parkeerplaats aan de rivier stond, wandelde ik daar met onze hond Bardo. Als ik omhoog keek, zag ik altijd weer dat sprookjesachtige kasteel en een kerk bovenop de heuvels. Toen Eric voor zijn Covid-test naar Luik moest, was de camper geen optie. Alleen auto’s kunnen door de teststraat. Hoe konden we er dan toch een leuk dagje uit van maken? Opeens wist ik het: na de test met de auto de heuvel op in Esneux om het kasteel en de kerk te bekijken. U hebt geen idee wat voor een pareltjes we toen tegenkwamen!!! De kerk ligt aan een idyllisch plein. Vandaar kan je een trap aflopen naar de weg beneden die weer bij de rivier uitkomt (dat heb ik natuurlijk gelijk uitgeprobeerd). En bij de kerk een stukje omhoog blijkt een paadje te lopen dat langs Kasteel Le Fy kronkelt. Het schijnt zelfs vlak bij het revalidatiecentrum uit te komen. België verrast ons steeds weer met zijn juweeltjes. Ik hoop U een beetje te laten meegenieten met mijn foto’s deze zondag.

A la prochaine,
Marijke Persijn.

 

 

 
Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date