Eindelijk weer drukte op de kades

11-07-2018 Nieuws Redactie

foto: Stadsarchief Vlaardingen

VLAARDINGEN - In dit voor Vlaardingen historische jaar waarin we de Slag bij Vlaardingen van het jaar 1018 herdenken, brengt Vlaardingen24 iedere dag een verhaal uit het Vlaardingse verleden. We doen dat aan de hand van een oud krantenbericht. Vandaag 11 juli 1938: Eindelijk weer drukte op de kades.

Als de visserij maanden stil ligt vanwege een staking, lijkt het in Vlaardingen wel winter. Er is nauwelijks bedrijvigheid langs de haven. Groot is dan ook de opluchting als de staking ten einde komt. 

Het conflict in de haringvlsscherij is opgelost en vanmorgen vroeg reeds zijn de zeelieden aan het werk gegaan. Het was dan ook een drukte van belang ln de Vlaardingsche haven, waar maanden lang een stemming heeft geheerscht alsof het winter was. En mocht er zoo nu en dan eens een schip aan den kant schieten, dan werd dit toch niet met die vreugde begroet waarmede men leden van het eigen gezin placht te verwelkomen.

Onder strenge politiebewaking werd het zeebanket gelost en de bemanning moest ook onder het zelfde waakzame oog naar haar woonplaatsen  worden gebracht. Maar nu kwamen weer de bemanningen van heinde en ver per spoor en autobus om de vlete scheep te doen en de verdere benoodigdheden aan boord te halen. Zaterdag waren de vuren al aangemaakt en vanavond reeds zullen enkele booten zee kiezen. Ook zijn er nog schepen die nog niet geheel zeeklaar liggen, doch ook hierop is men nu aan het werk getogen en ook deze zullen in den loop van de week nog wel uitvaren.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date