Eerbetoon aan veteranen

02-06-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Burgemeester Bert Blase bevestigde gisteren de eerste witte anjer vergezeld van een boodschap op de Vlaardingse Wall op Honour in de Publiekshal van het Stadskantoor aan het Westnieuwland. De Witte Anjer is het nationaal symbool voor waardering en respect voor Nederlandse veteranen.

In 2013 introduceerde de Stichting Anjerveteranendag de Wall of Honour. Onder het motto "Voor wie draag jij de Witte Anjer?" plaatsen de bezoekers van de Nationale Veteranendag in Den Haag op deze 'muur’ een Witte Anjer, vergezeld van een persoonlijke boodschap. Sinds 2015 wordt de Wall of Honour ook gebruikt tijdens lokale en regionale veteranen evenementen. Nu dus ook in Vlaardingen. Inwoners van de gemeente kunnen een Witte Anjer prikken samen met een boodschap om de veteranen te eren tijdens de openingstijden van de publieksbalies tot 22 juni.

Op de Nationale Veteranendag staan de lokale Walls of Honour opgesteld in een lang lint op de route van Den Haag CS naar het Malieveld. Naast de (fysieke) Wall of Honour is het ook mogelijk om (24/7) waardering en respect te uiten voor een veteraan via de digitale “Wall of Honour” op wallofhonour.nl   of op facebook: facebook.com/dutchwallofhonour

Gerelateerd