Categorieën

Service

Een zeldzaam jubileum

Een zeldzaam jubileum
Nieuws

Een zeldzaam jubileum

  • Redactie
  • 14-06-2018
  • Nieuws
Een zeldzaam jubileum
VLAARDINGEN - In dit voor Vlaardingen historische jaar waarin we de Slag bij Vlaardingen van het jaar 1018 herdenken, brengt Vlaardingen24 iedere dag een verhaal uit het Vlaardingse verleden. We doen dat aan de hand van een oud krantenbericht. Vandaag 14 juni 1909: Een zeldzaam jubileum.

Dikwijls hoort men, dat personen 25, 40 of somtijds 50 jaren in dienst zijn bij een en dezelfde firma. Doch het mag zeker tot de zeldzaamheden gerekend worden, wanneer dit 65 jaar is. En dit is heden het geval met Johannes Schouten, baas in het kolenpakhuis van de firma H. Kikkert 

Op 10-jarigen leeftijd naar zee gegaan, werd hij met zijn 19e jaar stuurmansmaat en 3 jaar later schipper. Na 27 jaar als zoodanig gevaren te hebben, werd hij door de firma in zijn tegenwoordige betrekking aangesteld en ondanks zijn respectabelen leeftijd is hij iederen dag nog trouw op zijn post. Wij wenschen hem dan ook, en zeker velen met ons, nog vele jaren toe. 21 Juni zal J. van der Borden, meesterknecht in de afdeeling zeilmakerij, bij de firma A. Hoogendijk, ook zijn 65-jarig jubileum herdenken.