Een rugzakje voor een kind, wie helpt ?

19-09-2015 Nieuws Redactie

Een geïmproviseerd schooltje voor de kinderen

VLAARDINGEN - Afgelopen zondag is Soumia met familie en vrienden naar Brussel geweest om een kamp en een asielcentrum te bezoeken. Drie weken van te voren heeft ze met elkaar goederen ingezameld en hun woonkamers veranderd in een opslagruimte. ,,Er waren geweldige reacties en mensen die van alles brachten!’’, vertelt Soumia. ,,De situatie daar was erg bizar. We waren laat in de avond aangekomen en alles en iedereen liep door elkaar. Jonge kindjes en oudere en voedende moeders en papa's met kindjes en baby's in hun armen! Ook waren er jongeren die op een voetbalveldje aan het voetballen waren’’.

Voor Soumia zag niet alleen maar de hectiek van ontheemde mensen: ,,Het mooiste wat ik zag was een tent die opgezet was als een soort school, waar de kindjes konden tekenen en kleuren op een kleedje. Ik hoorde verder verhalen van gezinnen die in hun eigen land gewoon goed lopende bedrijven hadden en soms meerdere huizen waarvan de vader twee weken gemarteld is en uiteindelijk gedwongen was om te vluchten met zijn gezin. Die slaapt nu gewoon in een tent en is afhankelijk van vrijwilligers. En wat trots ben ik op vrijwilligers die dit in de ochtend doen tot ‘s avonds laat’’.

,,Thuis aangekomen besefte ik wat een geluk we hebben dat we in vrede leven. Dat mijn kindjes gewoon naar school kunnen. Daarom heb ik besloten om met mijn kindjes samen rugtasjes met gewoon wat simpele dingen. Een kleurboekje, schrift, stiften, knuffel misschien een tandenborstel en zo. Dat wil ik dan brengen naar een asielcentrum of vluchtelingenopvang hier in de buurt. Ik hoop er veel kindjes blij mee te maken aanstaande vrijdag’’.

Meehelpen ? Bij winkels als Action kun je voor weinig geld een rugzakje of tasje vullen. Met Soumia kun je contact leggen via een berichtje op Facebook. Gewoon op HIER! link klikken.

 

Gerelateerd