Een prachtig cadeau voor hospice De Margriet

12-04-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Leen Droppert, de Vlaardingse kunstenaar bekend van het Geuzenmonument en talrijke andere kunstwerken geplaatst op vele plekken in Nederland, heeft hospice De Margriet een prachtig sculptuur geschonken. Dropperts kunstwerk 'Aurora', de godin van de dageraad, dat al jarenlang bij hem in de tuin staat en waaraan hij zeer gehecht is, heeft een plek gekregen in de tuin van hospice De Margriet. De kunstenaar was er zelf om het beeld te onthullen.

Leen Droppert leefde al langer met het idee om deze schenking in zijn nalatenschap op te nemen. ,,Maar misschien word ik wel 100 en dan moeten ze lang wachten.'' Droppert was onlangs in de buurt van de hospice en besloot spontaan er eens een kijkje te nemen. ,,Op de bovenverdieping heb je een prachtig uitzicht op het pad langs de Vaart. ,,ik liep hier vroeger altijd met mijn lief en wist, als het ooit zover is, dan wil ik hier wel zijn.''

Het besluit om het kunstwerk nu al cadeau te doen, leidde overigens wel tot wat problemen. ,,De vergunningaanvraag werd prompt afgewezen door de gemeente. Het zou slecht zijn voor de drie bomen die om het beeld heen staan'', vertelt Ben van der Velde, voorzitter van het stichtingsbestuur. ,,Gelukkig kwam het na enig overleg nog goed en de gemeente heeft zelfs betaald voor het vervoer van het kunstwerk.''

Hospice De Margriet viert vandaag het vijfjarig bestaan nog met een bijeenkomst in het Delta Hotel, waar Jan Slagter, directeur van omroep Max een inleiding zal houden. Er zal eveneens een discussie plaatsvinden met de verschillende partijen binnen het palliatief netwerk, zoals Zorgaanbieder Careyn en Zorgverzekeraar DSW. Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-Raad, zal de discussie leiden. 

Ook wordt vandaag de 49e editie van de serie van ‘t Oft naar ‘t Oofd aan Jan Anderson aangeboden. De titel luidt: 'De Laatste tijd' en het is geschreven door Frans Assenberg. Het staat volledig in het teken van het ontstaan en functioneren van hospice De Margriet.


Gerelateerd