Een nieuwe woonwijk: Park Vijfsluizen kan van start!

12-02-2020 Nieuws Redactie

Toenmalig wethouder Frans Hoogendijk en Heijmans directeur Lonneke Zuijdwijk

VLAARDINGEN – Het college van burgemeester en wethouders heeft afgelopen week definitief besloten om een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met Heijmans Vastgoed over de ontwikkeling van Park Vijfsluizen, een nieuwe woonwijk bij het voormalige Shell sportcomplex.

Een jaar geleden tekende de toenmalige wethouder Frans Hoogendijk al samen met directeur Lonneke Zuijdwijk van Heijmans een eerste overeenkomst. De procedure voor aanpassing van het bestemmingsplan van het gebied kan nu gestart worden.

Vijfsluizen wordt een woonlocatie waar Heijmans 300 tot 400 woningen gaat bouwen. De visie is om water en natuur maar ook duurzaamheid en de zorg voor milieu en klimaat nadrukkelijk een rol te laten spelen. Ondanks dat het gebied ingeklemd zit tussen een metrolijn, de A4 en verkeersknooppunt Vijfsluizen blijkt er toch al de nodige belangstelling te zijn voor het toekomstige Park Vijfsluizen dat als een groene oase wordt voorgesteld. Wie meer wil weten kan dat hier vinden: https://www.parkvijfsluizen.nl/Gerelateerd