Categorieën

Service

Een koude (verkiezings)kermis

Een koude (verkiezings)kermis
Politiek

Een koude (verkiezings)kermis

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 14-03-2015
  • Politiek
Een koude (verkiezings)kermis

VLAARDINGEN – Suikerspinnen, scheurkalenders, ballonnen,muntjes voor een winkelwagentje, rolletjes pepermunt, schuursponsjes, maar vooral flyers met standpunten. Dat lag er op de in totaal zeven kramen die vandaag meededen aan de Verkiezingsmarkt op de kop van het Liesveld bij de Spaanse (bloemen)trappen. Vertegenwoordigd waren de VVD, D66, GroenLinks, de ChristenUnie en de SGP (één kraam), de PvdA, het CDA en de SP.

Het CDA en de CU hadden ook nog eens een wethouder (Cees Oosterom en Ruud van Harten) in de strijd gegooid. De SP naar het schijnt ook, maar die was dan alweer redelijk rap vertrokken naar collega SP-wethouders in Rijswijk in een warmere binnenomgeving. Het was namelijk koud en dat nodigde de voorbijgangers, zeker in combinatie met de winderige plek waar de kramen stonden, niet uit om lang stil te blijven voor een politiek praatje.

Desondanks is het belangrijk dat u gaat stemmen, voor de Provinciale Staten én de Waterschappen op 18 maart. De samenstelling van de Provinciale Staten bepaalt straks hoe de Eerste Kamer samengesteld wordt en dat heeft dan weer veel invloed op het kabinetsbeleid. Een voorbeeld is natuurlijk het in eerste instantie sneuvelen van de Zorgwet van minister Schippers in de Eerste kamer, eind vorig jaar. Een stemadvies geven we niet, maar wel deze  link naar de Stemwijzer zodat u zelf kunt kijken welke partijen het dichtst bij uw eigen standpunten staan.