Een hoed voor huisartsen ?

16-07-2014 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Met de ingebruikname van het nieuwe Stadskantoor aan het Westnieuwland is de gemeente Vlaardingen weer een aantal lege gebouwen ‘rijker’. Voor een aantal van die panden is echter inmiddels al belangstelling. Donderdag 17 juli zullen wethouders Hans Versluijs en Cees Oosterom om tafel gaan zitten met één van de partijen die haar oog heeft laten vallen op het gebouw op de hoek van de Emmastraat/Hoflaan.

In totaal zijn er vijf gegadigden die interesse hebben voor het voormalige gebouw van de sociale dienst, waar tot voor kort het college zelf zetelde. Eén van de plannen omvat een parkeergarage, iets waarbij de nodige vraagtekens geplaatst kunnen worden. Immers, een groot deel van de beschikbare parkeercapaciteit in de garages aan de Afrol en bij het Stadhuis wordt nog nauwelijks benut. Vlaardingers parkeren daarnaast hun auto nog steeds het liefst in de parkeergarage aan het Liesveld, dus een paar honderd meter extra lopen om te gaan shoppen lijkt geen optie.

Huisarts Joost Spreeuw heeft andere plannen aan de Hoflaan. Eerder is hij mede betrokken geweest om in de oude brandweerkazerne aan de Hoflaan een HOED te vestigen: huisartsen onder één dak.  Een periode waarin bij de ontwikkeling hiervan verschillende partijen hun ‘hakken in het zand leken te zetten werd uiteindelijk afgesloten toen projectontwikkelaar en bouwer Heijmans in beeld kwam met plannen voor woningbouw. Met het vrijkomen van het gebouw aan de Emmastraat/Hoflaan pakte Joost Spreeuw het initiatief voor een HOED weer op.

,,Er zijn zo’n vijf huisartsen geïnteresseerd om deel te nemen in een HOED’’, aldus Spreeuw. ,,Daarbij hebben ook andere paramedische hulpverleners waaronder een fysiotherapeut, een logopedistenpraktijk en een instelling voor thuiszorg belangstelling getoond. Natuurlijk zijn er nog geen definitieve garanties gegeven of besluiten genomen: we verkeren met de ontwikkeling van de plannen nog in een beginfase. Wel is er een bod gedaan en zullen er gesprekken volgen met de betrokken verantwoordelijke wethouders’’.

In Vlaardingen zal een deel van de huisartsen binnen enkele jaren met pensioen gaan en stoppen met hun praktijk. Voor een nieuwe lichting huisartsen is het overnemen en beheren van een bestaande praktijk financieel vrijwel niet meer op te brengen. Een gezamenlijke praktijk in de vorm van een HOED is weer wel haalbaar, mede doordat veel nieuwe, jonge huisartsen ook niet meer 24/7 maar liever minder uren of in deeltijd wil werken.

Wethouders Oosterom en De Vries hebben bij de persbijeenkomst van 15 juli inmiddels bevestigd dat er met onder meer Joost Spreeuw gesproken zal worden. Er wordt daarbij niet alleen gekeken naar het hoogste bod, maar vooral naar welke plannen goed bij Vlaardingen passen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date