Een hasjkotter, een staatsgreep, voetballen tegen Cruijff en een oude moordzaak

19-05-2022 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Met zijn vader sprak hij over diens voetbalcarrière  bij Sparta in de 60-er jaren van de vorige eeuw, met oud politieman Theo de Vree over een oude moordzaak en internationaal trok hij alle registers open met een verhaal over een staatsgreep op de Noordzee. En allemaal echt gebeurd en in podcasts uitgebracht door Rik Bouman.

Wie op enig moment een film of tv-programma wil zien, maar daarbij niet afhankelijk wil zijn van wat er toevallig op de publieke of commerciële zenders gebracht wordt, die kijkt naar Netflix, Videoland, Disney+ of één van de andere streaming diensten. Wie datzelfde wil met radioprogramma’s die zoekt een podcast op, bijvoorbeeld op Spotify. Daar vind je ook die van private banker en Vlaardinger Rik Bouman terug. Nadat Bouman een aantal afleveringen gemaakt had met zijn vader, voormalig profvoetballer van Sparta, kreeg hij de smaak te pakken, van het produceren maar vooral ook van het vertellen van verhalen. Sommige waren bijna in de vergetelheid verzonken, zoals de staatsgreep op een oud platform in de Noordzee waar Duits afweergeschut stond in de Tweede Wereldoorlog.

Rik Bouman heeft onlangs weer een hoofdstuk toegevoegd aan wat inmiddels meer dan een hobby is; in een serie van 5 podcasts vertelt hij het verhaal van één van de eerste grote drugstransporten met een kotter. Hasjkotter Lammie voer in 1974 van Libanon naar Nederland en werd daarbij gevolgd door de politie en de douane, waarbij de jacht op de kotter en haar bemanning zo’n beetje de eerste keer was dat er grootschalig actie was richting drugscriminaliteit. Een verhaal met onverwachte wendingen en een plot dat je van tevoren niet kon bedenken.

Vlaardinger Rik Bouman zocht het uit en vertelde een verhaal  waarbij je tot op het laatst in spanning wordt gehouden over de afloop en de nasleep. Wie op Spotify “Rik Bouman” als zoekterm intikt komt de verhalen tegen. Lukt dat niet snel genoeg dan vind je het verhaal over Lammie de hasjkotter hier Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date