Een hart voor ouderen in armoede

04-03-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Carin Quak en Sandra Hartman zijn vriendinnen. Vriendinnen die de ouderen in Moldavië gaan helpen. Carin werkt bij thuiszorg Careyn in Vlaardingen Holy en weet als geen ander hoe belangrijk thuiszorg is voor ouderen. Toen zij de uitzendingen zag van Omroep Max over de armoede in Moldavië besloot zij samen met vriendin Sandra de handen ineen te slaan. Hier moest iets gebeuren! Vorig jaar zijn zij met de auto vol spullen naar Moldavië vertrokken om daar vrijwilligerswerk te doen bij stichting Neoumanist in Straseni. Met het thuiszorg team daar hebben ze vele ouderen opgezocht in de meest onmenselijke situaties. Ouderen leven daar vaak in zware armoede, met 30 euro per maand om van te leven, geen kinderen of familie die voor hen zorgen, huizen die op instorten staan, afgezonderd van de buitenwereld.

Carin en Sandra hebben door middel van donatiegeld van vrienden, familie en collega's voedselpakketten uitgedeeld aan de ouderen, wandelstokken gekocht, kleding en verbandspullen gegeven en nog meer. Dit jaar gaan de dames weer terug om nog meer te helpen. Hun doel is om 3000 euro binnen te halen waarvan ze onder meer voedselpakketten willen uitdelen, gloeilampen vervangen door spaarlampen, en kleding en medische benodigdheden zoals incontinentie materiaal kopen.

Hun grootste uitdaging is een dame een oog operatie geven. ,,Hier in Nederland kun je naar je huisarts gaan en voor je het weet wordt je geholpen aan staar, de thuiszorg komt 3 x per dag je ogen druppelen en je krijgt nazorg’’, aldus Carin en Sandra. ,,In Moldavië kampen vele ouderen met staar, worden blind omdat er geen geld is voor staaroperaties. Daarom willen we dolgraag één oudere helpen met een staaroperatie. Dit kost 600euro. We hopen ontzettend graag dat we dit mogelijk kunnen maken. Elke donatie die wij binnenkrijgen gaan wij persoonlijk naar Moldavië brengen.

Om ons te kunnen volgen hebben we een Facebook groep aangemaakt: Help de ouderen in Moldavië  . Een donatie is welkom op NL40 TRIO 2024 9223 33 t.n.v Quak

Gerelateerd