Een fiets voor 550 kinderen

14-06-2018 Nieuws Redactie

Wethouder Bart de Leede met één van de gelukkige eigenaren van een nieuwe fiets

VLAARDINGEN - Onder het motto ‘Alle kinderen doen mee’ waren de Maassluisse wethouders Sjoerd Kuiper en Corine Bronsveld, de Vlaardingse wethouder Bart de Leede en de Schiedamse wethouder Marcel Bregman gisteravond om 18.00 uur bij fietsenwinkel Van Kortenhof aan de Van Hogendorplaan aanwezig. Daar vond de overhandiging plaats van de eerste 50 van in totaal 550 fietsen, die fietsenwinkel Van Kortenhof en fietsfabrikant Alpina in samenwerking met stichting Leergeld beschikbaar stellen aan kinderen.

Deze kinderen uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam hebben via Stichting Leergeld een aanvraag ingediend, omdat zij dringend een veilige fiets nodig hebben én er binnen het gezin geen financiële mogelijkheden zijn. Diverse lokale organisaties hebben al eerder (tweedehands)fietsen beschikbaar gesteld. Met dank aan de fietsenwinkel en de kinderfietsfabrikant Alpina kunnen nu nog eens 550 kinderen het komende schoolseizoen starten met een fiets. Zowel Van Kortenhof als Alpina hebben daarbij ‘ingeleverd’ om de kostprijs per fiets zo laag mogelijk te krijgen. Directeur Michiel Drieënhuizen van Alpina: ,,Nadat Nicole en Miranda van Kortenhof ons erbij vroegen voor het project hebben we juist daaraan samen eerst gesleuteld, en daarna aan de fietsen. Maatschappelijke betrokkenheid is voor ons één van de kernwaarden van ons bedrijf, dus daar hoefden we niet lang over na te denken’’.

Fietsenwinkel Van Kortenhof organiseerde eerder pasavonden voor alle kinderen om de nieuwe fietsen op maat in te stellen. Vader Gerard van Kortenhof, voormalig eigenaar, werd daarbij ook ‘achter de begonia’s’ vandaan gehaald om mee te helpen met het afstellen van elke fiets voor ieder individueel kind.

Het beschikbaar stellen van de fietsen is onderdeel van het armoedebeleid van de gemeente Vlaardingen. Inwoners met een laag inkomen, komen in aanmerking voor de kindregelingen. Via stichting Leergeld kunnen gezinnen met een laag inkomen in aanmerking komen voor een kindpas, schoolspullenpas, (tweedehands)fiets, computer en verjaardagsbox. Ook is een bijdrage mogelijk voor de sport-, zwem- of muziekles. De gemeente heeft hiervoor samen met het regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts, die de uitvoering verzorgt van de kindregelingen, afspraken gemaakt met de stichting Leergeld en het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date