Een eigen bedrijf starten en een BV oprichten

08-11-2022 Nieuws Ingezonden mededeling

Zodra je een eigen onderneming start, krijg je met veel onvoorziene zaken te maken. Je zult een financiële boekhouding bij moeten houden en ervoor zorgen dat de administratie klopt. Ook zijn er diverse juridische aspecten waar rekening mee gehouden moet worden en zul je aan enkele eisen vanuit overheid moeten voldoen. Om hier goed inzicht in te krijgen, kun je ongetwijfeld wel wat hulp gebruiken. Een notaris of administratiekantoor en een boekhouder kunnen je hierbij helpen. Het is belangrijk dat je de juiste rechtsvorm kiest, aangezien dit belangrijk is voor de toekomst van je bedrijf. Hiermee wordt onder meer de aansprakelijkheid en verplichtingen tot de Belastingdienst bepaald. Uiteraard zit hier beweging in en zal een aanpassing op een gegeven moment nodig zijn. Win de noodzakelijke informatie en adviezen in zodra je kiest voor een eigen bedrijf starten. Dan weet je zeker dat je voor geen verrassingen komt te staan. 

Juiste rechtsvorm kiezen

Als je samen met anderen een onderneming begint en een bepaald winstoogmerk hebt, kan dit invloed hebben op de rechtsvorm. Indien je al een rechtsvorm hebt, kan het nodig zijn om hierin een wijziging in aan te brengen, wanneer de situatie verandert. Zeker als je onderneming groeit en je steeds meer omzet maakt, kan het verstandiger zijn om een BV op te richten. Hiermee krijgt je onderneming een professionele uitstraling en toon je aan je clientèle dat je een bedrijf runt dat serieus genomen wordt. Genoeg redenen om direct een BV op te richten zodra je een eigen bedrijf start.

Voordelen van BV en professionele begeleiding

Een BV oprichten geeft grote financiële voordelen. Een voornaamste reden waarom je voor een BV kiest, is dat je als BV ondernemer niet langer aansprakelijk bent met je persoonlijk vermogen. Er kan niet langer aanspraak worden gedaan op persoonlijke bezittingen als je huis of auto, wanneer je in schuldsanering belandt met de onderneming. Zeker als je veel inkomsten, uitgaven en verwikkelingen met leveranciers en klanten toenemen, geeft dit een geruststellend gevoel. Zeker in de opstartfase loop je tegen veel zaken aan, waarbij je wel ondersteuning kunt gebruiken. Experts kunnen je helpen om de BV op te richten, waarbij een vast contactpersoon handig kan zijn om al je vragen aan te stellen. Kies voor professionele begeleiding en ontvang een totaalpakket aan support en uitbreiding van je netwerk.

Notaris bij BV starten en professionele begeleiding

Een BV starten begint bij de notaris. Hier kun je een notariële akte opstellen voor de oprichting van de BV. Hierin staan de statuten vermeld en is duidelijk wie de uiteindelijke belanghebbenden zijn. Alle bestuurders dienen te worden ingeschreven in het Handelsregister van de KVK. Je betaalt kosten aan de notaris, welke de registratierechten en het recht op geschriften omvatten. Ook dient er minimaal één aandeel met stemrecht te zijn. Win informatie in over wat er allemaal komt kijken bij een eigen bedrijf starten en in het bijzonder een BV oprichten. Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date