Categorieën

Service

Een Dinopark, een kabelbaan en een Watermuseum in Vlaardingen

Een Dinopark, een kabelbaan en een Watermuseum in Vlaardingen
Nieuws

Een Dinopark, een kabelbaan en een Watermuseum in Vlaardingen

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 13-05-2022
  • Nieuws
Een Dinopark, een kabelbaan en een Watermuseum in Vlaardingen
VLAARDINGEN – Een Dinopark, een kabelbaan en een Centrum van Educatie en Informatie over Water. Als de Afvalwaterzuivering dan toch richting de Westwijk verplaatst wordt dan kan dat mooi gecombineerd worden met een aantal toeristische trekpleisters. Het zijn grootse plannen voor Vlaardingen en tevens ideeën die naar voren zijn gebracht door het Platform Lokale Economie en Maatschappij. Wat ervan terecht komt is nog even afwachten, want er moet nog wel een nieuw gemeentebestuur aantreden in Vlaardingen.

Je zou het bijna vergeten maar afgelopen weken is er druk overlegd achter de schermen over een nieuw college met nieuwe wethouders. Op maandag 16 mei wordt dat allemaal openbaar gemaakt in een bijeenkomst met de pers en dan gaat het ook over welke plannen de partijen hebben voor de komende vier jaar. Vooraf zijn er allerlei organisaties die iets van hun belangen graag terug willen zien in afspraken die nieuwe colleges maken, en in Vlaardingen zijn ook de nodige ideeën ingebracht. Eén ervan kwam van het Platform Lokale Economie en Maatschappij (LEM), waarin verschillende partijen samenwerken die betrokken zijn bij de Blankenburgverbinding, tunnel en snelweg. De gemeenten Vlaardingen en Rotterdam, maar ook ondernemers en Rijkswaterstaat.

Een werkgroep van het Platform Lokale Economie en Maatschappij schreef op 15 april een brief aan de gemeente over de verplaatsing van de Afvalwaterzuivering. En wat er daarbij allemaal gerealiseerd kan worden. Waaronder dus een Dinopark, een kabelbaan en een ‘Watermuseum’. Op de bijgevoegde tekening, een ‘artist impression’ dus nog helemaal niet zeker, staan er ook nog eens woningen in de Aalkeetbuitenpolder, een stukje natuur dat ligt tegen de Broekpolder aan. Of eigenlijk al onderdeel is van die Broekpolder. Het zijn watervilla’s, dus wie er mogelijk wil wonen moet wel financieel de schaapjes op het droge hebben.

Over het gehele gebied, van Oeverbos tot Broekpolder schrijft de werkgroep: ,,Deze gebieden bieden volop kansen om ze in het kader van Vrijetijdseconomie verder door te ontwikkelen en zodoende een goed verdienmodel voor de stad zijn.’’.

Voorlopig zijn het nog maar ideeën, maar ze worden wel mede geopperd door deelnemers aan een Platform waarin Vlaardingen haar eigen vertegenwoordigers heeft. En dat is wel bijzonder, de gemeente die in feite lobbyt bij zichzelf.