Een dagje aan zee

25-06-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In dit voor Vlaardingen historische jaar waarin we de Slag bij Vlaardingen van het jaar 1018 herdenken, brengt Vlaardingen24 iedere dag een verhaal uit het Vlaardingse verleden. We doen dat aan de hand van een oud krantenbericht. Vandaag 25 juni 1936: Een dagje aan zee.

Een dagje aan het strand in Oostvoorne heeft voor een Vlaardings gezin een dramatische afloop. 

Op het strand te Oostvoorne heeft gisterenmiddag een tragisch ongeluk plaats gehad, dat aan een vader en zijn zoon het leven heeft gekost. De 62 jarige A. Maan uit Vlaardingen verbleef daar op het strand terwijl zijn 11-jarige zoon in zee aan het baden was. Plotseling merkte de vader, dat de jongen te ver in zee was gegaan en in levensgevaar verkeerde. Hij bedacht zich geen oogenblik, wierp jas en vest uit en ging zijn zoon na. 

De heer Maan die een goed zwemmer is, dook naar zijn zoon. die reeds gezonken was, maar tot groote ontsteltenis der andere baders en strandbezoekers kwam noch de vader, ncch de zoon weer boven water. Spoedig werd hulp gerequireerd, maar het mocht niet gelukken de beide drenkelingen te vinden. Tevergeefs werd ook naar de lijken gezochtGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date