Een bewogen jaar

09-12-2018 Nieuws Marijke Bozzano

VLAARDINGEN – Iedere zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Lees de belevenissen van Wilma Hollander (Griekenland), Marijke Persijn (België), Cora Vlug (Verenigde Staten) en vandaag Marijke Bozzano (Italië)

Dit is alweer mijn laatste column van dit jaar, en net als veel mensen laat ik dit  jaar aan me voorbij gaan. Hoe wij bijvoorbeeld in januari plannen maakten om weer mooie reisjes te gaan maken, waarvan onze eerste in maart voor Carlo zijn verjaardag naar Bergamo. In april samen met Simona en Francesco naar Nederland en snel daarna nog een weekend naar Roma.

In mei besloten wij voor vier maanden een huisje in de bergen te huren, in de warmste maanden, om de drukte en warmte van de stad te ontlopen. In mei en juli kwamen er familie en vrienden op bezoek waar we weer van genoten hebben. Maar toen kwam Carlo in de warmste maanden van het jaar in het ziekenhuis terecht, en op dat moment veranderde dan ook ons hele leven.

Wij zijn dankbaar dat wij zo veel hebben mogen reizen. Niets was te gek: of het nu in een tentje of caravan was, in prachtige hotels en B&B over de hele wereld, maar ook heel Italië, van noord naar zuid. En dankbaar dat wij lieve kinderen en kleinkinderen hebben die ons nu door deze moeilijke tijd heen helpen.

Kleinzoon Francesco is 18 jaar studeert en voetbalt. Daar heeft hij het heel druk mee, met driemaal keer in de week trainen en in het weekend een wedstrijd spelen. Sinds kort speelt hij in het eerste elftal. Hij is ook aan zijn rijbewijs bezig   en heeft ook een vriendinnetje. Maar toch neemt hij de tijd om met mij een middag in de bergen te gaan wandelen, en afgelopen maandagavond samen naar de film van Queen; wij houden alle twee van deze muziek en hebben dan ook super van de film genoten en dankzij Simona kan dit. Simona is namelijk sinds Carlo ziek is geworden bij ons in huis getrokken. Ondanks dat zij een hele drukke baan heeft, blijft zijn op de momenten dat ik er niet bent bij haar vader en geeft mij zo de kans toch even een momentje voor mezelf te hebben. Met hun hulp en liefde komen wij hier wel door heen.

En nu is het jaar bijna voorbij, maar we gaan het mooi afsluiten. Vrienden van ons uit Nederland komen hier Kerst en Oud & Nieuw vieren. We hebben samen een huis gehuurd voor die dagen, want zo is er ruimte om met z’n allen bijeen te zijn. Daar komt vast wel weer een leuk verhaal uit om voor VLD24 in januari over te schrijven!

Ik wil iedereen hele mooie Kerstdagen wensen en gezellige jaarwisseling!

Ciao,

MarijkeGerelateerd