Een baan én een extra steuntje in de rug

15-02-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op 31 augustus 2018 organiseerde het jongerenwerk van Minters in samenwerking met de politie Vlaardingen een banenmarkt op het Veerplein voor jongeren in de leeftijd van 14 t/m 23 jaar. Verschillende Vlaardingse bedrijven schoven hierbij aan en bemensten een kraam waar zij hun vacatures aanboden. En met resultaat, want meerdere jongeren werden zo aan een baan geholpen. Eén van hen kreeg vanmiddag bezoek van Minters en twee politieagenten. Niet vanwege een openstaande boete maar vanwege een cheque die werd uitgereikt.

Wie op 31 augustus zijn of haar naam en andere gegevens achterliet op de banenmarkt maakte kans op een mooie prijs, een extra steuntje in de rug van maar liefst €250. Dat bedrag moest dan wel in overleg aan een werkgerelateerde bestemming worden uitgegeven. De gelukkige ontvanger van dat bedrag was vandaag Emin Kuyumcu, die al wat maanden als ontwikkelaar van software erop heeft zitten bij JCID, een jong softwarebedrijf aan de Olivier van Noortlaan. Die stonden dan weer niet op de banenmarkt, maar via het netwerk op die banenmarkt werd Emin wel gekoppeld aan het bedrijf.

Emin zelf reageerde blij verrast met de cheque die hij uit handen kreeg van jongerenwerker Gaby van Minters. Hij gaat het bedrag in een broodnodige laptop voor zijn werk steken waar hij al voor aan het sparen was.