Dutch in New York City

18-11-2018 Nieuws Cora Vlug

VLAARDINGEN - Iedere zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Lees de belevenissen van Wilma Hollander (Griekenland), Marijke Bozzano (Italië), Marijke Persijn (België) en vandaag Cora Vlug (Verenigde Staten).

Op Facebook las ik dat de Vlaardingse DJ Tim Veldhoen, aka (also known as) DJ Tim Dreamex naar New York City zou komen. Hij is uitgenodigd om een aantal shows te geven in NYC Craft Beer Fest. Tim z’n grootste wens is om een concert te geven bij World Trade Center.  Tim is geboren op de dag en het uur dat de Twin Towers voorgoed verdwenen van de Manhattan Skyline, 11 September 2001. Een extra bijzondere dag voor Tim en een begrijpelijke passie om dit doel te bereiken. Ter ere van de slachtoffers, reddingswerkers en iedereen wiens leven voorgoed veranderde op deze donkere dag in de geschiedenis van de USA.

Tim en ik raakten via Facebook aan de praat. Ik stuurde hem mijn verhaal over mijn beleving op deze dag en de weken erna. We woonden hier net een jaar. Ik schreef hier eerder over voor Vlaardingers In Den Vreemde. Mijn eerste gedachte was “oh leuk, ik pak de bus naar Manhattan en ga kijken naar DJ Tim. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik geen fan ben van dit soort muziek, maar dit is wel een prachtige gelegenheid voor Haringkoppen Verbinden en ik heb weer een leuk verhaal voor Vlaardingen24’s Vlaardingers In Den Vreemde. De entreekaarten zijn $70, dus dat plan was gauw van de baan. Eén dag voordat Tim in New York zou aankomen had ik ook al een afspraak met 3 Nederlandse vriendinnen voor een Broadwayshow. Een Nederlandse vriendin die hier in de USA heeft gewoond en sinds een paar jaar weer terug is in Nederland, kwam ‘even’ langs voor een bliksembezoek. We spraken af op de rode trappen van Times Square om 12uur. Het was weer als vanouds. Vier ‘oude’ Dutch friends. Heel gezellig, mooi weer, schitterende show, lekker eten bij Hard Rock Café en natuurlijk bijkletsen. We namen de bus van half 7 ‘s avonds terug naar huis.

We waren nog lang niet uitgekletst, dus de anderhalf uur in de bus hadden we makkelijk vol kunnen maken. In deze bus is het niet toegestaan om een telefoongesprek te voeren, waar ik me helemaal in kan vinden en begrijpelijk vind. Het is natuurlijk superirritant wanneer iemand naast je zit en uitgebreid een telefoongesprek voert. De nieuwe notificatie op het raam van de bus was ons niet opgevallen en we zaten gezellig te kletsen. De bus zat vol. Wij zaten in het midden van de bus. Een meneer twee stoelen voor ons vraagt opeens luid en duidelijk aan de buschauffeur (hij moest echt behoorlijk z’n stem verheffen om door te komen tot de buschauffeur) “Driver, can you make these yapping ladies aware of the silent rule?” Nou, dat was duidelijk voor ons bedoeld. Waarom zeg je dat niet gewoon tegen ons, zei ik nog, maar hij deed net of hij me niet hoorde en ging een dutje doen. De buschauffeur maakte nog even de mededeling bekend door de luidsprekers en wij hebben ons verder rustig gehouden. We zagen nu ook de “silent note” op het raam van de bus, naast de cellphone policy.

 De volgende dag kwam Tim aan en ik kon zijn avonturen volgen op Facebook. Wat een belevenis voor deze jonge man. Ik denk dat z’n droom wel werkelijkheid gaat worden. Ieder geval is hij op de goede weg. Eén dag voordat hij weer naar Vlaardingen zou vertrekken kreeg ik een sms. Tim wilde me graag een Haringkoppen Verbinden T-shirt geven. De vraag was hoe hij dat bij mij moest krijgen. Natuurlijk kan het in een envelop met een postzegel, maar ik vond het zo’n leuk gebaar dat ik daarvoor toch nog best wel even de bus wilde pakken. Al hadden we alleen maar tijd voor een “hallo” en een foto voor Haringkoppen Verbinden. Dus spraken we af om 12 uur op de rode trappen van Times Square. Door een communicatiefout van mijn kant (stomstomstom) stond Tim een dag eerder op de rode trappen dan mijn bedoeling was. Helemaal mijn fout, zo jammer. De volgende dag ging het niet meer lukken voor hem, dus dat plannetje viel in duigen. We gaan het nogmaals proberen in die andere Wereldstad genaamd Vlaardingen. We hebben een afspraakje op de Westhavenkade bij het Haringbeeld. Ik heb verleden jaar Sinterklaas zo gemist dat het weer eens tijd wordt om hem samen met de kleinkinderen binnen te halen in de Vlaardingse Haven. Als jullie denken me gezien te hebben, dan klopt dat dus. Ik heb geen tweelingzus. Dan ga ik nu m’n schoen zetten. Hopelijk zit er marsepein in en chocolade kruidnootjes. Boterletter en een melk chocolade C staat ook op m’n verlanglijstje.

Happy Sinterklaas allemaal!!!!

Cora Vlug

Gerelateerd