Categorieën

Service

Duo-expositie in Galerie De Duig

Duo-expositie in Galerie De Duig
Uit

Duo-expositie in Galerie De Duig

  • Redactie
  • 06-09-2015
  • Uit
Duo-expositie in Galerie De Duig

VLAARDINGEN - Van zelfportret naar het portret, geschilderd naar de werkelijkheid, de werkelijkheid die je zelf beleeft. De intentie van een beeld in je hoofd naar de afbeelding op doek of papier. ,,De blik van de mens verandert iedere seconde, dat is het boeiende, doet mij gluren. Het zijn die ogenblikken zonder reserve’’. Mooie woorden van Annet Braad over haar drijfveer. Op 17 februari 2015 overleed zij. Zij was een figuratief kunstenaar in de ruimste zin van het woord. Een opvallende verschijning in Vlaardingen, die aansprekend werk maakte. Haar schilderijen bevatten altijd mensfiguren of portretten. Bekend zijn haar ‘Koningskinderen’. ,,Ieder mens heeft iets koninklijks’’, vond Braad. ,,Iets fiers en tevens iets aandoenlijks’’.

Thirsa Sebel volgde ooit een cursus hoeden maken bij Jacky Habets in Schiedam. Haar eigen stijl heeft zij echter geheel autodidact ontwikkeld. Thirsa is geboren en getogen in Vlaardingen en heeft haar atelier aan de Hoogstraat op nummer 55. Zij maakt hoofddeksels in alle mogelijke vormen en maten en ontwikkelde een eigen lijn onder de naam ‘MERU’ het Tibetaanse woord voor ‘HOGE BERG’. Tibet vormt haar inspiratiebron sinds zij een Tibetaanse terriër aanschafte.

In deze expositie laat zij onder meer gehaakte Stupa’s zien. Naast hoofddeksels in de vorm van stupa’s maakt zij ook heel veel verschillende hoedjes. Thirsa werkt bij voorkeur met eerlijke materialen zoals zijde, katoen, linnen, brandnetelgaren, cashmere en verschillende soorten wol.

Met deze expositie laten Annette Braad en Thirsa Sebel zien op welke manier de twee kunstvormen bij elkaar passen. Zij exposeerden regelmatig samen in verschillende plaatsen verspreid door het land.

De expositie wordt geopend in Galerie De Duig op zondag 13 september om 15.00 uur door Cees Oosterom, Wethouder Kunst en Cultuur van Gemeente Vlaardingen, en is iedere zaterdag en zondag te bezichtigen van 13.00 tot 17.00 uur.

Galerie De Duig bevindt zich aan de Landstraat 29