Drukte op het Veerplein bij viering Dirk's zege

15-06-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Een bonte stoet trok vanavond van het Hof naar het centrum van de stad, daarbij toegejuicht door grote groepen toeschouwers, waarbij het hoogtepunt plaatsvond op het Veerplein: we hebben het hier over Dirk's zegetocht,ofwel Dirk de Derde (gespeeld door duizendpoot Joris Lutz) die zijn overwinning van de Slag bij Vlaardingen vierde met de inwoners van de stad.

Door het centrum waren er ondertussen allerlei kampementen opgebouwd met veelal Middeleeuwse marktkramers, die ook morgen nog te zien zijn. Op de Markt rond de Grote kerk was het aanschuiven bij een vijfgangendiner: Dirk's dis...waarbij de belangstelling nog wel wat tegenviel; veel lege tafels, maar desondanks ook genoeg gezelligheid en lekker eten.

Rond 21.00 uur was het Veerplein goed gevuld, en werd er afgetrapt met een gedichtvan junior stadsdichter Jinte van Hoeij, die haar bij de wedstrijd om het 'junior stadsdichterschap' winnende gedicht voordroeg. Hierna nam Dirk de Derde bezit van het podium en het Veerplein met een muzikaal optreden, daarbij nu en dan afgelost door mannenkoor Orpheus en een operazangeres.

Morgen is er nog genoeg te doen in de stad, waaronder een popfestival op het Veerplein, met als hoogtepunt een optreden van Waylon om 21.30 uur.

Voor wie het vanavond moest missen hebben we gelukkig de foto's nog!

Bekijk de foto'sGerelateerd