Drukte bij de haven

07-06-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In dit voor Vlaardingen historische jaar waarin we de Slag bij Vlaardingen van het jaar 1018 herdenken, brengt Vlaardingen24 iedere dag een verhaal uit het Vlaardingse verleden. We doen dat aan de hand van een oud krantenbericht. Vandaag 7 juni 1907: Drukte bij de haven.

Welgeteld één haringlogger ligt er nog in de Vlaardingse haven; de trotse VL92 Balder. Hoe anders was dat in 1907 toen begin juni maar liefst 160 schepen van wal staken om op haringvangst te gaan. 

Het vertrek dier haringschepen brengt altijd heel wat drukte mede. Zoo ook deze week. Behalve een aantal Vlaardingsche schepen, moeten ook tal van Scheveningse schepen en Katwijksche loggers die hier in de haven liggen, naar zee vertrekken. De treinen zaten dan ook telkens propvol van Scfheveningers en Katwijlkers, die vergezeld van hun vrouwen of meisjes hier nog eenige uren doorbrachten alvorens zij het ruime sop kozen. Zooals valt te begrijpen, maakten den  neringdoenden bij deze drukte goede zaken, hetgeen wel noodig was, daar de winter allesbehalve rooskleurig is geweest. In 't geheel vertrok deze week een 160-tal schepen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date