Dronkemansklap

19-06-2018 Nieuws Redactie

afbeelding: Stadsarchief Vlaardingen

VLAARDINGEN - In dit voor Vlaardingen historische jaar waarin we de Slag bij Vlaardingen van het jaar 1018 herdenken, brengt Vlaardingen24 iedere dag een verhaal uit het Vlaardingse verleden. We doen dat aan de hand van een oud krantenbericht. Vandaag 19 juni 1904: Dronkemansklap.

Als in 1904 een 37-jarige zeeman in beschonken toestand het station onveilig maakt, verzoekt men hem vriendelijk te vertrekken. Dat laat de zeeman zich geen twee keer zeggen. Hij slaat er meteen op los. 

Op 6 mei was de 37-jarige zeeman P. K. in zwaar beschonken toestand de wachtkamer binnengetreden van het station Vlaardingen. De assistent bij de controle aan het spoorwegstation, A. Van der Putten, had hem verzocht kalm te blijven, daar het anders noodzakelijk was hem te verwijderen. Tot antwoord had beklaagde genoemden ambtenaar herhaaldelijk met de vuist op het linkeroog geslagen. 

Beklaagde was niet verschenen en liet verstek gaan. Getuige A. Van der Putten verklaarde dat men zeer dikwijls aan het station last van beklaagde had. Getuige had eenige vuistslagen ontvangen toen hij hem op zijn gedrag attent maakte. Wegens mishandeling eischte het O.M. een gevangenisstraf van een maand.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date