Categorieën

Service

Doorstart stadslandbouw Van Ruytenburch op schema

Doorstart stadslandbouw Van Ruytenburch op schema
Nieuws

Doorstart stadslandbouw Van Ruytenburch op schema

  • Redactie
  • 26-01-2016
  • Nieuws
Doorstart stadslandbouw Van Ruytenburch op schema

VLAARDINGEN – Er is een bodem gelegd voor de doorstart van Stadslandbouw Van Ruytenburch. Er zijn financiële bijdragen van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. én  de wijkcoördinatoren Leefbaarheid en Aannemersbedrijf Blijdorp heeft toegezegd weer in Natura te willen sponsoren, door wederom kosteloos het land te ploegen. 

Het bestuur van Van Ruytenburch is daar uiteraard blij mee. ,,Met deze toekenning kunnen we aan de slag’’, stelt voorzitter Jan Robberegt. ,,Een gedeelte van onze begroting is nu gedekt. We zijn op dit moment nog in gesprek met een aantal andere organisaties die onze stichting ook een warm groen hart toedragen. Hopelijk komt daar ook een leuk bedrag uit voort.’’ 

De klusploeg van Van Ruytenburch is al hard aan het werk aan de Hofsingel om de buitenruimte voor de Kindertuinen op orde te maken voor het komende tuinseizoen. Binnen in de kas wordt keihard gewerkt om de vrijwilligerskeuken en ontmoetingsruimte op orde te krijgen. En om een gedeelte van de kas in te richten als plantenkwekerij, waar zoveel mogelijk de broodnodige groenten- & bloemenplantjes voor de stadsakker en de kindertuinen opgekweekt gaan worden uit biologisch zaad. Zodra de weersomstandigheden het toe laten, zal er bij Landgoed Hoogstad begonnen worden met de voorbereidende grondwerkzaamheden om het weiland om te toveren tot een mooie stadsakker.
 

Vrijwilligers

Een biologische stadsakker in Vlaardingen kan alleen verwezenlijkt worden door de inzet van vrijwilligers. Heb je ook een groen hart? Vind je het leuk om samen met anderen te ervaren hoe het is om biologische groenten en bloemen op te kweken in je eigen stad? Heb je een paar uurtjes per week tijd om je in te zetten en wil je zo een bijdrage leveren aan een duurzaam en leefbaar Vlaardingen? Door vrijwilliger te worden bij van Ruytenbruch kan dat! Een eerste kennismaking kan door mee te doen tijdens de landelijke vrijwilligersdagen van NL DOET op 11 en 12 maart. Aanmelden kan hier!