Dikke trui aan in de Louise de Colignylaan

09-09-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – In één van de flats aan de Louise de Colignylaan zit een deel van de bewoners in de kou. Medio augustus zijn er werkzaamheden uitgevoerd in de retourleiding van de verwarming en er moest een onderdeel vervangen worden. Dat specifieke onderdeel is echter pas op 20 september beschikbaar.

Overdag is het allemaal geen probleem, maar ’s avonds en ’s nachts is het natuurlijk wel wat kouder. Zo koelt het vanavond al af naar een temperatuur van een graad of 6. Even de verwarming aanzetten is er voor 13 van de 65 huishoudens in de betreffende flat niet bij. En de bewoners kregen tot gisteren van de eigenaar, Woningstichting Samenwerking, niets te horen.

Eén van de bewoners vertelt: ,,Geen verwarming nu in dit jaargetij hoe krijgen ze het verzonnen. Na moeizaam overleg met de woningstichting op 16 en 26 augustus aan de balie ben ik op 4 september door de betreffende dame die er waarschijnlijk over gaat telefonisch benaderd. Dit gesprek was niet zo leuk en ik kreeg het idee dat ze er niets van af wist of deed alsof. Zij gaf aan dat de firma Mampaey die het onderhoud heeft dit had moeten mededelen aan de bewoners. Al met al blijven wij 13 bewoners in de kou zitten er zijn veel ouderen hier.

Bij Woningstichting Samenwerking hebben ze het boetekleed inmiddels aangetrokken, zo bleek bij navraag. ,,Inmiddels heeft er navraag plaatsgevonden en blijkt dat er inderdaad iets is misgegaan in de communicatie naar de huurders toe’’, aldus een woordvoerder. ,,Dit betreuren wij ten zeerste. Wel zullen wij vandaag alsnog de bewoners op de hoogte stellen van het verdere verloop. Uiterlijk 17 september zal het probleem verholpen zijn. In de tussentijd zal de aannemer contact opnemen met de bewoners om afspraken in te plannen gezien het feit dat zij hiervoor in de woning aanwezig moeten zijn.’’Gerelateerd