Design en kunst aan de Kotterweg

29-05-2015 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Meubelen maken is een vak. Een vak met historie en (familie-) tradities. Bree's New World heeft zijn oorsprong in 1897, toen geheten "Stoomtimmerfabriek De Akerboom". De ambachtelijke traditionele stoomtimmerfabriek van toen is alweer wat langer getransformeerd tot een modern ontwerpbedrijf met eigentijdse meubelen van spraakmakend ontwerp. Alle verschillende generaties van familie Van Bree werkten in deze unieke meubelfabriek.

Leen van Bree, voormalig voorzitter van het bestuur van IKV Ondernemend Vlaardingen en directeur van Bree’s New World heeft er vandaag aan de Kotterweg 8 een nieuwe showroom bij. Reden voor een feestje en dat werd gevierd vandaag met een groot aantal vrienden en relaties én een opening die verricht werd door wethouder Ruud de Vries.

Showroom is overigens een understatement want officieel heeft de ruimte de benaming “Banz Bord Experience Center”  gekregen. Misschien een mond vol, maar wie eens gaat kijken ziet er hoogwaardige designmeubelen van het merk Banz Bord. Oorspronkelijk afkomstig van onze Oosterburen in Duitsland is Van Bree er in geslaagd de merknaam, designlijn en alle meubels van Banz Bord te verkrijgen waarbij inmiddels ook nieuwe zwevende wandmeubels op de tekentafel geboren worden. De klant kan hier terecht voor volledig op maat gemaakte meubels die naadloos passen bij het eigen interieur.

Nieuwsgierig geworden ? Morgen kan er sowieso een kijkje genomen worden van 11 tot 17 uur; Bree’s New World is dan tevens expositieruimte in het kader van de Open Ateliers. Er hangt dan werk van beeldend kunstenaar Arno Bauman.

Voor meer informatie klik hierGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date