Dertig meiden ondergedompeld in de techniek

14-07-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/PERNIS - Het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek VHTO organiseerde deze week een technisch zomerkamp op Shell Pernis. 30 VMBO-meiden werden een week lang ondergedompeld in de techniek. Samen ontdekten ze hoe leuk en creatief techniek is. Ze ontmoetten vrouwen die werken in de techniek, wekten dansend energie op en hadden veel plezier met vloggen een pizzaparty en een escape room. 

Het zomerkamp vond grotendeels plaats op Shell Pernis.  Naast een bezoek aan een controlekamer, de werkplaats en de bedrijfsbrandweer werkten de meiden ook aan een ‘energy-challenge’. Via een doe-opdracht leren en nadenken over groene-energie en uiteindelijk een pitch voorbereiden voor de jury. De opdracht?  Als je een miljoen euro kan winnen met een ontwerp om je school duurzamer te maken, wat zou je dan maken? Het ontwerp moet zorgen voor een verandering in het energieverbruik van de school. 

Marjan van Loon, President Directeur Shell Nederland en tevens jury-voorzitter beoordeelde de resultaten en nam natuurlijk ook deel aan de pizzaparty: “Op dit moment is het aantal meisjes dat voor een technische MBO-opleiding kiest slechts 3%. Bij Shell zien we graag meer vrouwen die werken in de techniek. Daarom vinden we het belangrijk om al op het VMBO te laten zien wat voor soort werk je kunt doen op een site als Pernis of Moerdijk als je kiest voor een technische MBO opleiding. Tijdens deze week maakten de meiden op een leuke manier kennis met de techniek en de mensen die er werken. En zien ze ook de rolmodellen die enthousiast vertellen over hun baan.”

 Gerelateerd