Deelnemers Kunstproject gezocht (en wat helpende handen)

12-09-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De Vredesweek 2018 wordt in Vlaardingen groots gevierd. Vanaf 15 tot en met 23 september organiseren vele organisaties diverse activiteiten. De kunstenaars van Stichting Zona Franca, samen met PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen én met medewerking van VluchtelingenWerk, organiseren het kunstproject Generaties voor Vrede. In dit project gaan ze samen (met oude en jonge Vlaardingers, met vele Vlaardingers, autochtoon en allochtoon én met de nieuwe Vlaardingers gevlucht uit oorlogslanden,) vier grote doeken schilderen, daarbij als thema: ‘Generaties voor vrede!’. 

De organisatie wil vooral met vluchtelingen op zoek gaan naar hun beelden van gerechtigheid en vrede die ze graag met stadsgenoten willen delen. Ook zoeken ze Vlaardingers die graag aan het project met deze vluchtelingen mee willen werken en op hun beurt schetsend en schilderend over gerechtigheid en vrede in Nederland en Vlaardingen willen vertellen. Het resultaat wordt later met de stad gedeeld, de schilderijen worden rondgebracht en op verschillende locaties tentoongesteld.  

Voor de realisatie van het kunstproject Generaties voor Vrede zoeken we de medewerking van minimaal 20 Vlaardingers, van “oudsher en nieuw” – “jong en oud”- uit alle generaties.

Het tekenen en schilderen start op maandag 17 september, vanaf  14.00  uur op de Hoogstraat, 28, in het grote leegstaande pand naast de kerk.  Er wordt vijf dagen lang aan de doeken gewerkt. Niet iedere deelnemer zal altijd present zijn, maar van deelnemers wordt wel verwacht dat zij op meerdere tijden “tekenend en schilderend” erbij zijn. Gezocht wordt ook naar enkele hulpkrachten, tussentijds, voor het klaar maken van een maaltijd en voor hand- en spandiensten, om de groep een prettige onbevangen creatieve schilderweek te geven.  

Het project staat onder leiding van de kunstenaars Mosab Anzo uit Syrië, Houman Esmail Nia uit Iran en Juan Heinsohn uit Chili. Op vrijdag 22 september hopen de kunstenaars klaar te zijn met de vier nieuwe schilderijen.

Geïnteresseerd? Wil je graag meedoen?  Vraag verdere info of meld je aan bij  PAX Ambassade van Vrede via e-mail ambassadestadvanvrede@kpnmail.nl  / tel.: 06 3056 5296 of 06 2262 3815.

 Gerelateerd