Debat over legalisering wietteelt

28-03-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Een avond Ruim Denken met experts moet nieuwe inzichten verschaffen in de kansen en gevolgen van de regulering van wietteelt. Dat is in ieder geval het doel dat de Vlaardingse afdeling van D66 zich heeft gesteld.

Burgemeester Bert Blase kreeg in december de opdracht van de Vlaardingse gemeenteraad om een onderzoek in te stellen naar gereguleerde wietteelt. Een maand geleden lanceerde Tweede Kamerlid Magda Berndsen (D66) haar wetsvoorstel voor de regulering van de voor- en achterdeur van coffeeshops. Een consequentie daarvan is bijvoorbeeld dat er gewoon belasting moet worden betaald door leveranciers over hun verkopen.

Omdat D66 Vlaardingen deze ontwikkeling onderschrijft, organiseert deze partij op woensdag 8 april vanaf half acht in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen een avond 'Ruim Denken'. Vijf sprekers zullen vanuit hun eigen expertise toelichten wat de kansen en gevolgen zijn van de regulering van wietteelt. De onderwerpen gezondheid, criminaliteit en economie zullen hierbij aan bod komen.

Sprekers zijn Sjoerd Top (districtschef politie), Magda Berndsen (Tweede Kamerlid D66), Bert Blase (Burgemeester van Vlaardingen), Dirk Korf (professor UvA Criminologie) en Wouter van Egmond (oorzitter Platform Cannabisondernemingen Nederland). Het publiek is van harte welkom deel te nemen aan het gesprek en de toegang is gratis.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date