De Vaart op Zomerterras op Hoofdpodium

19-07-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Na een spetterend optreden vorig jaar krijgt de Vlaardingse band “de Vaart” de eer om op vrijdag 5 augustus om 22:00 uur op het hoofdpodium als hoofdact van de avond op het zomerterras zijn kunsten te laten zien.

Deze zes koppige band is in 2011 ontstaan en speelt nu al op verschillende podia door de “wereld” bijvoorbeeld Gluckstad in Duitsland, Aarle Rixtel in Brabant en natuurlijk in ons Vlaardingen. Met de uitstekende keuze uit verschillende muziekstromen spelen ze het publiek helemaal plat. Met een mix van pop, rock, Nederpop en smartlappen gaan de benen van de vloer en zal er anderhalf uur lang gedanst worden en nog uren na gesudderd. Het repertoire vliegt van links weer helemaal naar rechts, om dan van boven weer naar beneden te gaan.

Door de instrumenten als drum, gitaar, toetsen en bas zal de muziek tijdloos zijn en altijd op z’n plaats. Met de stem van de leadzanger, gesteund door de andere bandleden is het een geweldig oorschouwend spel waar het charisma van afspringt. Deze band weet waar ze het over heeft wanneer ze op het podium staan. Of het nou kleinschalig en akoestisch in de achtertuin is of op een festival, partijen of evenementen, de jongens blijven vol enthousiasme en overgave voor de muziek spelen.  Vergeet niet om wat keelsnoepjes in je zak te doen, want na dit uur der herkenning ben je zo schor als je nog nooit bent geweest en hangen je stembanden nog net aan je hoektanden. Wat ook nog een leuk bijkomstigheidje is, is dat Jan de Ligt, de Vlaardings sax trots, de Vaart gaat versterken deze avond en een riedeltje mee gaat blazen!

Jan de Ligt heeft getourd met onder andere I’ve Got The Bullets, Jules Deelder, waaronder de beruchte tour met Herman Brood en Bart Chabot, Captain Gumbo en niet te vergeten de band Normaal. En vanaf 2011 met Fat Harry and The Fuzzy Licks heeft hij veel Amerikaanse blues artiesten, zoals Preston Shannon, Sax Gordon en Henry Oden op vele Nederlandse en Europese tournees begeleid. Eén en ander resulteerde  in een prijs voor de beste Blues saxofonist 2014 door de Dutch Blues Foundation. En dan nu............met de Vaart!

Gerelateerd