De Stadskraan komt er weer aan!

18-07-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Hij verdween in 2013 vanwege groot onderhoud en ligt nu in delen op het terrein van Lensveld in Vlaardingen: de Stadskraan die in 1996 voor het Museum Vlaardingen werd geplaatst. Een replica van vroeger, dat wel, maar tegelijkertijd een prachtige bezienswaardigheid en een stuk historie.

De Stadskraan bleek ernstig aangetast door onder meer zwam en de vraag was of hij ooit terug zou komen. Afgelopen week kwam er bericht dat de omgevingsvergunning voor de heroprichting van de Stadskraan aan de Westhavenkade door de gemeente afgegeven was. Hoe zit het precies?

Vanochtend nog werd er over vergaderd in het Museum Vlaardingen en na telefonisch contact werden we teruggebeld door Siem van de Marel van de Stichting Vrienden van het Museum. ,,Dat terugplaatsen gaat nog wel even duren’’, aldus Van de Marel, maar er zit ‘schot’ in. Er zijn verschillende financiële toezeggingen gedaan en die worden de komende tijd getoetst. Als alles goed is dan krijgt de aannemer opdracht (in het najaar, red.) voor herstel en assemblage van het geheel’’.

En staat dan de kraan aan het eind van het jaar weer op de kade? Van de Marel is realistischer over waar op gerekend moet worden: ,,Mijn inschatting is dat het wel een jaar kan duren. Maar er is licht in de tunnel’’.Gerelateerd