Categorieën

Service

De Hoogstraat krabbelt op

De Hoogstraat krabbelt op
Winkelen

De Hoogstraat krabbelt op

  • Redactie
  • 30-10-2014
  • Winkelen
De Hoogstraat krabbelt op

VLAARDINGEN – Wie zijn ogen het laatste jaar goed de kost heeft gegeven ziet steeds meer bedrijvigheid op de Hoogstraat. Na vier jaar inspanningen vanuit onder meer Stichting Stadsherstel Vlaardingen werd op woensdag 29 oktober tussentijds de balans opgemaakt. Onder aanvoering van projectleider Paul Smolders van de stichting werd een zogeheten ‘schouw’ gedaan, een rondgang over de Hoogstraat langs verschillende gerenoveerde gevels en panden, inclusief korte bezoekjes aan en gesprekjes met nieuw gevestigde ondernemers.

,,Stichting Stadsherstel Vlaardingen zit in haar laatste jaar onder het regime zoals opgesteld in het bedrijfsplan van 2011'', aldus Paul Smolders. ,,In ons focusgebied, de historische Hoogstraat in Vlaardingen, hebben er de afgelopen vier jaar aanzienlijke veranderingen plaatsgevonden. De transformatie van de straat laat zich vertellen in ruim 50 gerenoveerde panden en een mix van bestaande en nieuwe ondernemers en activiteiten. De pandrenovaties en werkzaamheden varieerden van een enkele schilderbeurt tot een complete verbouwing. De mogelijkheid om deze straat nieuw leven in te blazen hebben we te danken aan onze ‘Founding Fathers’: de gemeente Vlaardingen, de woningcorporaties en de Rabobank en daarnaast ook aan het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o..''

Paul Smolders is realist genoeg om te zien dat de Hoogstraat niet alleen maar successen geboekt heeft: ,,Er zijn natuurlijk niet alleen maar ondernemers bijgekomen, er zijn er ook weggegaan die het niet gered hebben of om andere redenen zijn afgehaakt’’. Uit een overzicht blijkt echter dat de balans in positieve zin doorslaat; er zijn vanaf 2011 vijftien ondernemers vertrokken, maar in totaal ook zesentwintig ondernemers en functies bijgekomen. Van de ‘Nieuwe’ Hoogstraat is al eerder een boekje uitgekomen: Van herstellen naar vertellen. Met foto’s wordt hierin het verhaal verteld van voor en na de renovaties en opknapbeurten, van die genoemde eenvoudige schilderbeurt tot en met een complete gevelrenovatie. Het boekje werd dus feitelijk opnieuw uitgereikt door Wout den Breems, de voorzitter van de Historische Vereniging Vlaardingen, aan de wethouders Ruud de Vries en Hans Versluijs en aan John Massaar, de voorzitter van het Fonds Schiedam-Vlaardingen e.o. tijdens een feestelijke bijeenkomst na de rondgang over de Hoogstraat. Opnieuw, want op een extra inlegblad werden de laatste ontwikkelingen beschreven, een aanvulling op eerdere resultaten.

Een deel van de activiteiten van Stichting Stadsherstel Vlaardingen zullen mogelijk ook de komende jaren voortgezet worden. Hoe en op welke wijze werd door wethouder Hans Versluijs in zijn toespraak na afloop nog even in het midden gelaten.

Reidsma Holding B.V.

Emmastraat 48, Vlaardingen

Meer over Reidsma Holding B.V. →