De Democratiefabriek in de bieb

28-03-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Van 28 maart tot en met 8 april staat 'De Democratiefabriek' in de centrale bibliotheek aan de Waalstraat 100. De Democratiefabriek is een interactieve, mobiele tentoonstelling waarin jong en oud aan de slag gaan met machines en apparaten om van alles op het gebied van democratie te gaan onderzoeken.

De bezoekers maken keuzes, voeren opdrachten uit en toetsen hun mening. Hierbij vullen ze een routekaart in. De meeste opdrachten zijn zelfcorrigerend. Thuis of op school kunnen de deelnemers hun antwoorden in een internetprogramma verwerken en een persoonlijk certificaat uitprinten. Het certificaat is een verhaal of weergave van hun persoonlijke keuzes. In Vlaardingen is de organisatie in handen van het Platform Ander Vlaardingen en de Bibliotheek Vlaardingen. De Democratiefabriek is onderdeel van de activiteiten in de Geuzenmaand. 


Opening

De officiële opening van De democratiefabriek is op woensdag 29 maart om 10.00 uur en wordt verzorgd door Elma Oosthoek samen met deelnemers van Vluchtelingenwerk Vlaardingen.

 

Gratis toegang

De tentoonstelling is gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

 

Aanmelden groepen

Groepen kunnen zich inschrijven via het contactadres: nellekevdl46@kpnmail.nl  of via j.verbraak@vlaardingen.nl  

De Democratiefabriek is ontwikkeld door de Stichting Vredeseducatie en mede mogelijk gemaakt door het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

 

Gerelateerd