De Bethelkerk: 75 jaar en springlevend !

16-11-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – De Bethelkerk aan de burgemeester Verkadesingel bestaat 75 jaar. Dat wordt in januari gevierd met een jubileumkerkdienst, maar over het wel en wee van de kerk over die periode is nu al een boek verschenen getiteld  ‘De Bethelkerk, 75 jaar en springlevend: de tijd van beleven, zingen en ontmoeten’. Samenstellers en schrijvers van het circa 130 pagina’s tellende werk zijn Frans Assenberg en Carla van Ee. Met name Assenberg bouwt hiermee verder aan een indrukwekkend oeuvre over Vlaardingse onderwerpen. Hij heeft onder meer ook al het Vlaardings Molenboek en De Historie van de Palestijnen in Vlaardingen op zijn conto staan.

Het eerste officiële exemplaar van ‘De Bethelkerk, 75 jaar en springlevend’ werd op zondag 16 november na de ochtenddienst uitgereikt door Jan Willem Goedknegt, voorzitter van de kerkenraad, aan wethouder Cees Oosterom. Vooraf nam ook Frans Assenberg nog even het woord om de ontstaansgeschiedenis van het boek toe te lichten. Waar Assenberg zelf veel onderzoek heeft verricht in het Stadsarchief en de archieven van de Bethelkerk, nam Carla van Ee vooral de interviews met kerkleden voor haar rekening.

Het boek is als nummer 30 in de serie van ’t Oft naar ’t Oofd verschenen, een serie die het Streekmuseum Jan Anderson al zo’n tien jaar uitgeeft. Bij datzelfde Streekmuseum is het boek verkrijgbaar, maar ook bij boekhandel Plantage Pontier aan het Veerplein.Gerelateerd