Categorieën

Service

De beeldend kunstenaar en de burgemeester-dichter

De beeldend kunstenaar en de burgemeester-dichter
Uit

De beeldend kunstenaar en de burgemeester-dichter

  • Redactie
  • 02-11-2014
  • Uit
De beeldend kunstenaar en de burgemeester-dichter

VLAARDINGEN - ,,Dit is een nieuw hoofdstuk van en een nieuwe impuls voor mijn kennismaking met Vlaardingen’’. Deze woorden sprak burgemeester Bert Blase bij de opening van de tentoonstelling van het werk van Robert Daalmeijer. Het was allemaal niet zo officieel, eerder ongedwongen en ontspannen, en Bert Blase richtte zich dan ook niet in een uitgebreide speech tot de toegestroomde kunstliefhebbers in galerie De Duig.

Bert Blase is een veelzijdig man, zo weet hij als voormalig voetballer een balletje nog aardig hoog te houden, maar ook voor kunst heeft hij een grote voorliefde. Een rondgang langs de werken van Daalmeijer, vooral fotorealistische schilderijen van oude blikken, ontlokte hem de uitspraak: ,,Deze serie blikken vertellen het verhaal van de wereld’’. De voorstellingen op de blikken én schilderijen van Daalmeijer zijn inderdaad divers en getooid met voorstellingen van over de hele aardbol.

Inmiddels heeft Blase al veel van Vlaardingen gezien en kennis gemaakt met haar inwoners. Wie zelf meer van de burgemeester wil weten kan ook eens een blik werpen in één van de boeken of dichtbundels die hij geschreven heeft. Zijn laatste dichtbundel ‘Als de draak de kop opsteekt’ is samen met nog enkele andere werken verkrijgbaar bij boekhandel Plantage Pontier aan het Veerplein.