Categorieën

Service

Dag van de Mantelzorg: "Eindelijk weer eens heerlijk gelachen”

Dag van de Mantelzorg: "Eindelijk weer eens heerlijk gelachen”
Nieuws

Dag van de Mantelzorg: "Eindelijk weer eens heerlijk gelachen”

  • Redactie
  • 08-11-2018
  • Nieuws
Dag van de Mantelzorg: "Eindelijk weer eens heerlijk gelachen”
VLAARDINGEN - Eindelijk weer eens lachen was één van de vele positieve reacties op het programma van de Dag van de Mantelzorg. Dit jaar werd de dag gehouden op 6 november in Theater aan de Schie in Schiedam. Namens de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam ontving Minters Mantelzorg ruim 500 mantelzorgers. Het programma viel duidelijk in de smaak. Over het vervoer hoefden de mantelzorgers zich dit jaar geen zorgen te maken. Speciale bussen brachten hen ter plekke.

Gastheer Peet Vermeulen verwelkomde de mensen bij binnenkomst op ludieke wijze en in stijl. Vervolgens ontvingen studenten van het Albeda College hen gastvrij en zorgden zij ervoor dat het hen aan niets ontbrak tijdens het diner. Marjolein Wiegmann maakte muziek tijdens het diner. De mantelzorgers hadden tijd en ruimte om te ontspannen en met andere mantelzorgers in contact te komen. Op de informatiemarkt was er gelegenheid om vragen te stellen en om mantelzorgers bekend te maken met verschillende organisaties, waarmee  zij te maken kunnen krijgen.


Waardering


Anders dan andere jaren waren er dit jaar twee voorstellingen. Voorafgaand aan de voorstellingen spraken Patricia van Aaken, wethouder van Schiedam, en Franc. Bongaerts, bestuurder van Minters, hun waardering uit voor alles wat mantelzorgers dagelijks doen.

Jeugdtheater “The West Side” trapte de avond af met de voorstelling “Who Cares”. Deze jongeren komen allemaal uit Vlaardingen. Zij lieten knap zien wat het betekent om als kind of jongere op te groeien in een gezin waar zorgen zijn. Vervolgens maakten de meiden van Muziektheater LOS met hun hilarische liedjes en acts het publiek aan het lachen. Met een avond van ‘voor elk wat wils’, hebben de gemeenten hun mantelzorgers op een mooie manier bedankt voor hun inzet.

Minters

Burgemeester van Lierplein 51, Vlaardingen

Meer over Minters →