Corona-update: hulp aangeboden!

15-03-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Het zijn bijzondere tijden en soms bizarre tijden. Wie de hele dag in de zorg heeft gewerkt om ouderen en kwetsbare medemensen te helpen en te verzorgen grijpt ’s avonds nogal eens mis als er eten wordt gehaald in de supermarkt. Terwijl het volstrekt zinloos is om te hamsteren, maar ja, het lijkt af en toe een sneeuwbaleffect: als je het anderen ziet doen, dan wil je zelf niet misgrijpen en doe je ook maar mee.

Daar tegenover staat een nieuwe ‘beweging’ die je ook via social media kunt zien, mensen die hulp aanbieden aan anderen die moeilijker voor zichzelf kunnen zorgen. of misschien de deur niet uit kunnen. Anderen die ooit eerder in de zorg of verpleging hebben gewerkt en overwegen om weer terug in hun oude vak te gaan, tijdelijk en zolang en waar als nodig. Vlaardinger Rob de Graaf bijvoorbeeld, die normaal gesproken bezig is met het ondersteunen van bedrijven en organisaties om hun processen te verbeteren. Rob was eerder verpleegkundige en schrijft het volgende:  

,, Zijn er meer (oud) verpleegkundigen die aan de slag willen tijdens de Corona-crisis? Zelf heb ik vandaag al mijn papieren opgezocht en het één en ander al in orde gemaakt om aan de slag te kunnen. Zelf heb ik nog een BIG-registratie, en heb veel contacten waar ik kan gaan helpen.’’

Daarnaast kregen we berichten binnen van anderen die hun hulp aanbieden. Heel concreet en wie het nodig heeft kan er gebruik van maken. Van de hulp van Helen bijvoorbeeld, die je hier! kunt bereiken.

Helen’s oproepje:

,,Ik wil mijn hulp aanbieden aan ouderen/ kwetsbaren uit de buurt (Vlaardingen) die niet naar buiten kunnen/ durven om boodschappen te doen of iets anders nodig hebben en niemand hebben om dit voor hen te doen. Mocht je iemand weten die hier behoefte aan heeft of zelf ook je hulp aan willen bieden laat het me dan weten dan kunnen we kijken of we dat kunnen regelen want we moeten toch met elkaar voor elkaar kunnen zorgen''.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date