Coornhertstraat tast in het duister

15-09-2015 Nieuws Redactie

Het uitzicht in de Coornhertstraat

VLAARDINGEN - Bewoners van de Coornhertstraat in de Westwijk, zitten al ruim anderhalve week in het donker vanwege defecte straatverlichting. Verschillende bewoners maakten hiervan al melding via de buitenlijn, maar tot op heden zonder resultaat. Eén van de bewoners: ,,Nu het ’s avonds eerder donker wordt, komt hiermee de veiligheid in het geding van alle verkeersdeelnemers, met name die van de voetgangers en fietsers. Sociale controle, inbraakpreventie en veiligheidsbeleving zijn eveneens gebaat bij functionerende straatverlichting’’. Onlangs werden in de Coornhertstraat ondergrondse vuilcontainers geplaatst. Het is niet bekend of dit de storing heeft veroorzaakt.

Wij vroegen bij de gemeente na of en wat er bekend was over de storing aan de straatverlichting op de Coornhertstraat. Een woordvoerder: ,,We kregen een eerste melding via de Buitenlijn binnen op 3 september. Uiteindelijk is een en ander op 7 september hersteld maar op 10 september was er weer sprake van defecte straatverlichting. Vandaag zal een monteur weer aan de slag gaan om een en ander te herstellen’’.

Van het bedrijf Nobra uit Rijssen, verantwoordelijk voor het beheer van de straatverlichting in Vlaardingen, kreeg één van de melders van de defecte verlichting een mailtje:

,,U hebt onlangs een melding gedaan van defecte openbare verlichting in de Coornhertstraat. Er gaat vanmiddag een monteur van Stedin naar de Coornhertstaat toe. Het betreft een netwerkstoring en het oplossen daarvan duurt langer dan gewoonweg een lamp vervangen. Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd’’.

De opmerking over de duur en een lamp vervangen klinkt ons wat cynisch in de oren. De verlichting is in ieder geval nog niet gemaakt hoorden wij even voor negen uur vanavond.

 Gerelateerd