Coolport Vlaardingse haven nabij

27-11-2017 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – De aanvoerweg  staat al in de planning maar in augustus riep wethouder Bert van Nieuwenhuizen dat er zich nog geen bedrijf had gemeld om zich te vestigen aan de Vlaardingse Zevenmanshaven. Inmiddels heeft een groep Westlandse ondernemers al wel een optie genomen op de laatst beschikbare kade aan de Noordoever, waar de nieuw aan te leggen aanvoerweg mede heen leidt. Een investeerder  was al gevonden in de David Hart Group in Schiedam en inmiddels hebben de Provincie Zuid-Holland, de gemeente Vlaardingen en het Havenbedrijf Rotterdam hun steun toegezegd, aldus de ondernemers. Binnenkort zal er een definitief besluit worden genomen of de optie omgezet wordt in het aanleggen van een Coolport aan de Zevenmanshaven.

Met de nieuwe overslaghaven realiseren de ondernemers een betere logistieke planning en ontvangst van de koelcontainers, worden de vrachtwagenkilometers en CO2-uitstoot beperkt en de afhankelijkheid verminderd van de verkeersproblemen op de A15, Botlek-, Thomassen- en Benelux-tunnel. Het aantal vrachtwagenkilometers en de CO2 uitstoot aan de Marathonweg zal naar verwachting daarentegen stijgen. Hoeveel hangt nog wel even af van het definitief doorgaan van de aanleg van de overslaghaven, maar een besluit zal volgens de Westlandse ondernemers niet lang op zich laten wachten. Oorspronkelijk deden er elf Westlandse bedrijven mee in een projectgroep. Enkele zijn afgehaakt en het wachten is nu op nog enkele ‘aanhakers’.

Voormalig wethouder Ruud de Vries van Economische zaken van D66 vond de eerdere berichtgeving erover ‘stemmingmakerij’, zo bleek uit een Twitterbericht eerder dit jaar. De praktijk lijkt dit nu te weerleggen.

Gerelateerd